Vulin: Zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbi postali jedinstven politički narod!

Autor: Republika

Vesti

06.04.2021

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da smatra da Srbi treba da budu ujedinjeni i da su zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću postali jedinstven politički narod.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin

- Počeli smo da mislimo zajedno o ključnim pitanjima opstanka srpskog naroda i naravno da se ta pitanja moraju formulisati u Beogradu. O Srbiji i Srbima mora da se odlučuje u Beogradu, koji nas okupi i objedini - rekao je ministar Vulin za TV "Happy".

Prema njegovim rečima, da bi stvorili srpski svet, moramo najpre da postanemo jedinstven politički narod, a potom kroz vreme i na miran način da dođe do formalnog ujedinjenja svih Srba. Proces je otpočeo, a u istoriji procesi mogu da se uspore, ali ne i zaustave.

Upitan da prokomentariše postupak premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića o pokretanju postupka smene ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ministar Vulin je ponovio da crnogorska vlada po idejama izgleda kao vlada Mila Đukanovića.

- Leposavić je izneo legitiman stav. Gde je to dokazan genocid u Srebrenici, koja to sudska presuda kaže. Niko u Srbiji ne spori da je u Srebrenici počinjen zločin, predsednik Vučić je imao ljudsko dostojanstvo da ode i da se pokloni pred grobljem drugog naroda, a tamo je bio linčovan i pokušano je njegovo ubistvo - rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbi su spremni da pokažu poštovanje prema drugim narodima, ali niko neće da pokaže poštovanje prema srpskim žrtvama. 

- Kada se sakupi 3.000 majki sa crnim maramama da u Bratuncu oplaču svoju decu, nema nikoga, ne dođe niko iz sveta, nema OEBS-a, nema visokog predstavnika - ukazao je ministar Vulin prilikom gostovanja na "TV Happy".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading