AMBASADOR PALESTINE ŽESTOKO ODGOVORIO SAMOZVANOJ VLADI U PRIŠTINI! Još niste ni država, a već kršite međunarodno pravo!

Autor: Republika

Vesti

15.03.2021

11:23 >> 11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovo koje još nije država počelo je da krši međunarodno pravo na štetu naših naroda, ne samo na Balkanu, nego i Bliskom istoku i to neće proći nekažnjeno, poručio je za Kosovo Onlajn ambasador Palestine u Beogradu Mohamed Nabhan.

RepublikaFoto: printskrin/youtube
Mohamed Nabhan

Nakon jučerašnjeg zvaničnog početka rada Ambasade Kosova u Jerusalimu, ambasador Nabhan navodi da su vrlo pažljivo pratili korake, kako kaže tzv. Kosova u vezi s otvaranjem diplomatskog predstavništva u Jerusalimu.

- To je atak na naša prava i naš narod. Kosovo time krši prava palestinskog naroda na svoju državu i prestonicu. Priština takođe krši i međunarodno pravo jer je Jerusalim od 1967. okupiran od strane Izraela, a da bi neka zemlja postala članica međunarodnih organizacija i UN, ona mora da se pridržava međunarodnog prava - rekao je on.

On ističe da Kosovo ide i mimo stava EU, a kada su u pitanju sledeći koraci koje će preduzeti povodom početka rada ambasade Kosova u Jerusalimu, Nabhan objašnjava:

- Naravno da sam u konsultaciji sa MSP Palestine i počevši od danas preduzećemo korake koji se neće svideti Kosovu, na nivou Arapske lige i Islamske saradnje. Kosovo nije članica nijedne od ovih organizacija, ali mnoge članice su priznale tzv Kosovo, i tražićemo od tih država da sada razmotre svoja priznanja Kosova. Očigledno da Kosovo postoje pion u raznim igrama koje idu na štetu naših naroda ne samo na Balkanu nego i na Bliskom istoku i to neće proći nekažnjeno - rekao je Nabhan.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading