BEOGRAD JE BEZBEDAN GRAD! Oglasila se policijska uprava i iznela neverovatne podatke!

Autor: Republika

Vesti

13.03.2021

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijska uprava za grad Beograd oglasila se danas saopštenjem u kojem je istaknuto da je Beograd bezbedan grad i da je stanje bezbednosti povoljno.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Saoptenje prenosimo u celosti:

Policijska uprava za grad Beograd još jednom ističe i ponavlja da je Beograd bezbedan grad i da je stanje bezbednosti povoljno o čemu svedoče svi parametri i podaci.

Naravno, kao što je više puta napominjano statistika nije život zbog čega policija preduzima i preduzimaće, kroz preventivni i represivni rad, mere usmerene na povećanje osećaja sigurnosti i bezbednosti kod građana. 

No, pošto smo naterani da govorimo jezikom brojki da bismo odgovorili na insinuacije jednog medija da je bezbednost danas daleko lošija nego 2011. godine, što dovode u politički kontekst, koji nas kao policiju ne zanima, ističemo da je te 2011. u Beogradu ukupno počinjeno 33.009 krivičnih dela, a prošle 2020. godine 19.322, što je, mora se priznati, daleko manji broj.

Ukupan broj krivičnih dela je dakle 2020. u odnosu na 2011. smanjen za 13.687, broj ubistava sa 14 na 7, a broj teških krađa u odnosu na 2011. u glavnom gradu prošle godine smanjen je za više od 8.000.

I to su samo neki od podataka koji svedoče u prilog činjenici da je Beograd danas daleko bezbedniji nego 2011. godine.

Opaska da bezbednost nije dobra jer je uhapšen kriminalni klan Veljka Belivuka, u najmanju ruku zvuči čudno, da ne kažemo zlonamerno.

Upravo hapšenje te kriminalne grupe, kao i Darka Eleza, razbijanje šest kriminalnih grupa u proteklih godinu dana, kao i procenat rasvetljavanja krivičnih dela, upravo su dokaz da smo danas daleko bezbedniji. 

Po mišljenju ovog medija, ispada da borba protiv organizovanog kriminala i hapšenje kriminalaca negativno utiče na bezbednost.

Iako smo više puta rekli, nije na odmet da ponovimo da je prošle godine počinjeno pet mafijaških ubistava i da je svih pet rešeno, da je policija brzo i efikasno rešila slučajeve ubistava u Belvilu i Ušću, koja su izuzetno uznemirila građane i da svakodnevno na ulici policija efikasnim radom rasvetljava i procesuira krivična dela od opšteg do organizovanog kriminala. 

Zato još jednom pozivamo sve da ne koriste policiju za dnevno političke obračune, jer time štete ugledu profesionalaca koji brinu i o njihovoj bezbednosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading