Oni svoj posao, mi svoj: VUČIĆ O PROIZVODNJI VAKCINA U SRBIJI I EVROPSKIM KOVID PASOŠIMA

Autor: Republika.rs

Vesti

13.03.2021

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pitanje da li će Srbija imati problem sa proizvodnjom vakcine, predsednik Srbije rekao je da neće biti nikakvih problema oko proizvodnje vakcina.

RepublikaFoto: Printscreen
Aleksandar Vučić

Vučić se osvrnuo na odluku Evropske Unije da evropski kovid pasoši važe samo za vakcine odobrene u EU.


- Niko se neće odreći putovanja zbog vakcina, ako to zaista bude tako, znaćemo šta oni misli o nama i Balkanu. Najpre, bio sam sasvim iskren kad sam rekao, računam da je EU skup zemalja koje baštine demokratiju i slobodno mišljenje. Moje slobodno mišljenje je da je to skandalozna odluka, više niko ne govori o slobodi kretanja. A vi što ste vakcinisali, ali niste uz našu dozvolu, pa da vam napakostimo

Predsednik je istakao i da će lično primiti kinesku vakcinu, pa dodao: 

- Nove studije pokazuju da kineska vakcina ne samo da nije lošija, nego neću da kažem šta drugo. Ta odluka ima odličnih strana. Kako će da prime mađarskog premijera koji se vakcinisao kineskom vakcinom? Ja ću da se vakcinišem kineskom vakcinom. Neka ne brinu naši ljudi koji su se vakcinisali kineskom vakcinom. Pozvaćemo 1,3 milijarde Kineza, bićemo najotvorenija zemlja. Oni neće ići po Evropi. Pa ćemo da pozovemo 140 miliona Rusa, pa celu Latinsku Ameriku, Afriku, Tursku. Dobrodošli u Srbiju svi, napravićemo avio aranžmane, zarađivaćemo i stizaćemo sve. Uz loše strane ima dobrih ekonomskih, turističkih. Nisam zadovoljan oko nekih Titovih odmarališta. Što se tiče putovanja, građani Srbije da ne brinu, izdavaćemo testove za 2 sata da mogu da putuju. S druge strane, to će nam omogućiti ubrzan razvoj, nemam nikakav problem s tim. Mislio sam da primim kinesku vakcinu za 8-9 dana, sad ću malo da ubrzam, na dan kad budu donosili tu odluku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Ivana

13.03.2021 12:12

Nadam se da EU neće doneti tako skandaloznu odluku. U svakom slučaju, kineska vakcina jeste najbolja i najefikasnija, a pri tom i najsigurnija, tako da je jasno da je ovo politička odluka od strane EU i pokušaj uspostavljanja monopola na vakcine. Svaka čast što će se u Srbiji, pored ruske, proizvoditi i kineska vakcina.

Odgovori 14 0
Ivana

13.03.2021 12:48

Vakcine su jedino rešenje da bi se izborili protiv ovog opakog virusa. Predsednik se maksimalno trudi da u Srbiju stigne što veći broj vakcina različitih prozivodjača.

Odgovori 13 0
Mily

13.03.2021 14:39

Uvodjenje covid pasosa je direktno krsenje ljudskih prava i slobode! Mislila sam da zivimo u demokratiji, ali ocigledno sam gadno pogresila, jer ovo vise lici na ropstvo!

Živojin

13.03.2021 14:43

Proizvodnja vakcina je vrlo unosan posao.