TAJKUN DRAGAN ŠOLAK TUŽIO DRŽAVU! Junajted grupa pokrenula međunarodnu arbitražu protiv Srbije!

Autor: Republika

Vesti

09.03.2021

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Junajted grupa i dve njene kompanije, koje su u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, podnele su arbitražni zahtev Međunarodnom centru za rešavanje investicionih sporova (ICSID) u Vašingtonu, u kojem se tvrdi da je država Srbija prekršila nekoliko obaveza iz bilateralnog sporazuma o investiranju sa Holandijom, saopšteno je danas iz te grupe.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Dragan Šolak

Ova grupa, čije je sedište u Holandiji, smatra da je Srbija prekršila obaveze u vezi sa podsticajima i uzajamnom zaštitom investicija preuzete sporazumom o investiranju sa Holandijom.

Iz Junajted grupe tvrde da su od 2014. godine "na udaru brojnih neosnovanih i diskriminatornih mera sprovedenih od strane srpskih vlasti i državnih institucija".


Smatraju da se te mere sprovode sa ciljem da smanje tržišno učešća SBB kompanije, telekomunikaciong operatora Junajted grupe u Srbiji, i za promociju i sprovođenje interesa kompanije Telekom Srbija.

- United Grupa je podnela zahtev za arbitražu kako bi zaštitila investicije kompanije u Srbiji, budući da Vlada Srbije nije odgovorila na raniji zahtev da se spor reši sporazumno - navodi se u saopštenju i dodaje da će strane pred arbitražom imenovati arbitre i nastaviti sa pismenim podnescima.

U okviru Junajted grupe u Srbiji, pored SBB kompanije, posluju i servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Jovana

09.03.2021 10:52

Ma nema tih para koje će Đilas & kompanija "investirati" da bi se posle domogao vlasti i pljačkao Srbiju. Jednom je to već uradio.

Sava98

09.03.2021 10:57

Ovo je stvarno više sramota,krajnji nemoral.Nije ni vredno komentara,kako se samo usuđuje da kaže bilo šta protiv države...

Mira

09.03.2021 11:15

Bože dragi, šta sve neću čuti.

Emilija

09.03.2021 11:22

Smislite nesto originalnije od tuzakanja.