BRUTALNA KAMPANJA OPOZICIONIH MEDIJA: Dobili naređenja - pucajte na Porfirija iz svih oružja!

Autor:

Vesti

20.02.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv patrijarha SPC Porfirija povedena je brutalna kampanja u medijima pod kontrolom dela opozicije, pod rukovodstvom lidera SSP Dragana Đilasa i njegovog starog partnera i suvlasnika "Junajted medije" Dragana Šolaka.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

- Kada su uvideli da su njihovi favoriti za poglavara SPC, pre svih vladika diseldorfski i cele Nemačke Grigorije, doživeli fijasko, medijima bliskim opoziciji stigao je nalog: "Pucajte na Porfirija iz svih oružja." Dobili su direktivu da blate i klevetaju prvog među jednakima u SPC, u svakoj prilici i na svakom mestu - otkriva upućeni izvor Srpskog telegrafa.

Samo naivni, ukazuje naš sagovornik, pomislili bi da će žestoka medijska kampanja koju su vodili uoči izbora patrijarha da se završi:

- Naprotiv, udari na Porfirija sada će biti još žešći. Patrijarh praktično i nije seo na tron, a krenuli su bezočni medijski napadi na njega. Pa, molim vas, pogledajte samo šta se piše na portalima pod direktnom kontrolom opozicije.

I zaista, čak i letimičan pogled, naročito na portale pod kontrolom Đilasa i Šolaka, dovoljan je da se uvidi da se na delu brutalna medijska haranga, sa ciljem da se patrijarh Porfirije, ali i celokupna SPC, "provede kroz toplog zeca".

Tako je, na primer, portal Nova S na udarnom mestu objavio skandalozan tekst u kom su izneseni navodi da je patrijarh SPC, navodno, izabran na tajnom sastanku vladika u hotelu "Moskva". Korak dalje otišao je list Danas, koji je čak i izbor poglavara SPC iskoristio za napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Objavljen je, naime, opširan tekst o navodnoj umešanosti državnih funkcionera, pa i Vučića, u izbor patrijarha.

Ipak, u istoriju medijskog bešćašća, kako se tumači u crkvenim krugovima, ući će tekst objavljen na portalu Direktno, propagandnom glasilu naklonjenom Đilasu, gde je objavljen niz tekstova protiv patrijarha Porfirija. Izdvaja se onaj gde se, između ostalog, navodi da se "verovatno sada mnogi srpski patrijarsi okreću po nebesima kada vide šta se dešava u državi Srbiji i kakva je sada Srpska pravoslavna crkva, koju su oni stvarali preko 800 godina".

U izbor patrijarha se nije mešala politika

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, uz čestitku patrijarhu Porfiriju na izboru za novog poglavara SPC, poručio je da se u taj izbor nije mešala politika.

- Ima onih koji kritikuju sve što se desi u Srbiji. Na naslovnoj strani jednih novina kažu da politika bira patrijarha. To nije tačno. Ovo je Božja volja - rekao je Marković za Pink.

Za novoizabranog patrijarha Porfirija je rekao da je pred njim mnogo posla i da je važno da nastavi rad pokojnog patrijarha Irineja.

- Važno je da Crkva i narod budu zajedno, mislim da će tako i biti - naglasio je lider JS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Danica

20.02.2021 07:45

Odavno me ništa više ne iznenadi kad je opozicija u pitanju, ništa im nije sveto...

Mala plava

20.02.2021 08:37

U nedostatku i neuspehu politike opozicija se drznula da dira i patrijarha i njegovo tek stupanje na tron SPC.Odavno su pokazali da im sveto nije nista.

boze

20.02.2021 08:54

Ovo je strasno, prestrasno....Nemam reci za medije i lazi

Marina

20.02.2021 08:59

Odavno me ništa više ne iznenadi kad je opozicija u pitanju, ništa im nije sveto.