U NIŠU JE OPET ALARMANTNO! Dr Janković: Imamo veliki broj teških pacijenata! Ulazimo u ozbiljan problem

Autor: Tanjug

Vesti

28.02.2021

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković kazao je jutros da je u Nišu izuzetno problematična epidemiološka situacija i da se nezaustavljivo ide ka velikoj komplikaciji.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Radmilo Janković

- Upozoravali smo proteklih mesec i po da brojke ne padaju. Imamo situaciju u kojoj nam dolaze čitave porodice. Situacija je eskalirala, kapaciteti se ubrzano pune i nezaustavljivo idemo ka prilično velikoj komplikaciji - izjavio je Janković.

On je za RTS naveo da, u odnosu na početak prošle nedelje, ima gotovo 50 odsto više pacijenata u KC Niš. Janković je rekao da u Infektivnoj klinici u Nišu u okviru KC Niš više nema mesta.


- Imamo jako veliki broj teških pacijenata koji se ''preliva'' iz Vranja i Surdulice koji takođe gotovo da više nemaju mesta. Na moje veliko razočaranje Niš je juče imao više od 200 novozaraženih. To je apsolutno neprihvatljivo - upozorio je Janković.

Prema njegovim rečima, jedini ključ za suzbijanje epidemije je masovna vakcinacija i pridržavanje mera dokle god se ne izađe "iz začaranog kruga".

Upitan za mere Kriznog štaba, donete u petak, on je odgovorio da ne postoji alternativa niti ekonomski modalitet "da se natežemo da li će biti sat duže ili kraće", navodeći da usvojene mere od petka apsolutno nisu dovoljne.

- Ulazimo u ozbiljan problem. Smanjićemo i broj vakcinisanih sa ovolikim brojem zaraženih. Ljudi su preumorni, apelujem na društvenu koheziju i veću empatiju. Pođednako su nedopustiva dešavanja u Patrijaršiji i ona sa Dunavskog keja. Čitave porodice nam gube po nekoliko članova - zaključio je Janković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading