PECKA LI GA, PECKA! MILO ĐUKANOVIĆ ČESTITAO PATRIJARHU PORFIRIJU IZBOR, ali perfidno stavlja do znanja DA SE ON DRUGOM MOLI!

Autor: Republika

Vesti

24.02.2021

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović čestitao je njegovom preosveštenstvu Porfiriju izbor za patrijarha SPC i izrazio nadu da će tom svojom svetom misijom, kako navodi, doprinositi prevazilaženju raskola među pravoslavnim vernicima Crne Gore.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00

- Čestitam Vam na izboru za Arhiepiskopa pećkog, Mitropolita beogradsko-karlovačkog i Patrijarha srpskog. Očekujemo da će Vaše arhipastirstvo biti u službi svih pravoslavnih vernika i podsticanja multietničkog suživota na našim prostorima, na dobro naših naroda i država - naveo je Ðukanović.

Istakao je da se posebno nada će patrijarh srpski Porfirije svojom svetom misijom, kako kaže, doprinositi prevazilaženju raskola među pravoslavnim vernicima Crne Gore u skladu sa svetim kanonima i viševekovnom tradicijom "nezavisnosti Crkve u našoj zemlji".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading