ĐUKANOVIĆ PONOVO POTVRDIO DA JE IZGUBIO KOMPAS! Milo: SPC je najopakiji instrument nacionalizma!

Autor:

Vesti

24.01.2021

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović optužio je Srbiju da ugrožava suverenitet svojih suseda po istom receptu iz devedesetih, a Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) nazvao je "najopakijim instrumentom velikosrpskog nacionalizma".

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

- Navodno su Srbi u regionu ugroženi, pa im treba zaštita Srbije. Kojom ta država, u stvari, ugrožava suverenitet svojih suseda. Ovog puta na politički teren u Crnoj Gori brutalno je uvedena i SPC. Kao dokazano najopakiji instrument velikosrpskog nacionalizma, podstrekač, jatak i advokat najmonstruoznijeg genocida u Evropi novog doba - rekao je Đukanović na početku vanrednog Kongresa DPS.

On je dodao da je SPC u Crnoj Gori branila, kako kaže, navodno ugrožene svetinje iako je, kako tvrdi, zapravo "providno pokušala da zadrži nezakonito prisvojenu imovinu koju su gradili crnogorska država i građani, a koja je uz to i kulturno-istorijska baština Crne Gore".

- Dakle, naš identitet, naše ime i prezime. Država Srbija se odmah nezvana našla u ulozi branioca, kako kažu njeni zvaničnici, svojih imovinskih prava iako to tako ne tumači niko, čak ni iz redova SPC u Crnoj Gori. Ali smo tim povodom saznali da Srbiju u odbrani, tobože, ugroženog srpstva u Crnoj Gori vrlo zanimaju rezultati lokalnih izbora u Nikšiću i predstojeći popis stanovništva - naveo je Đukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading