MILO PODVIO REP! ODOBRIO IZMENE ZAKONA: Predsednik Crne Gore objavio da će potpisati sve što treba!

Autor: B. K. - M. J.

Svet

22.01.2021

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potvrdio je da će potpisati Zakon o slobodi veroispovesti i još nekoliko zakona, koji su u sredu nepromenjeni ponovo izglasani u parlamentu. Kako je kazao, na to ga obavezuje Ustav.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Đukanović je rekao da je čvrsto opredeljen za Ustav, a on propisuje da je predsednik obavezan da potpiše ponovo izglasane zakone.

- Ustav je nedvosmislen, ne ostavlja prostora za različita tumačenja niti za drugačije ponašanje predsednika države, ukoliko želi da se pridržava Ustava - kazao je Đukanović.

Skupština Crne Gore je u sredu ponovo izglasa set zakona, među kojima i Zakon o slobodi veroispovesti, bez ijedne izmene. Prethodno, Skupština je te zakone usvojila 29. decembra prošle godine, ali je nakon toga Đukanović odbio da ih potpiše i vratio ih je na ponovno izjašnjavanje poslanika.

Đukanović je rekao da neće potpisati predloge za opoziv sedam ambasadora jer bi to, kako je kazao, značilo da saučestvuje u blaćenju tih ljudi.

Vulgarno izvređali ministarku i Crkvu

Uprava policije Crne Gore je najavila da će obavestiti tužioca i pokrenuti istragu zbog objavljivanja na društvenim mrežama ogavne karikature ministarke prosvete Vesne Bratić.

Naime, na karikaturi je prikazan sveštenik SPC ispred kog gola kleči ministarka sa jasnom aluzijom na oralni seks, dok iznad karikature piše "veseli se, srpski rode", stih iz pesme koja je bila jedan od simbola višemesečnih litija, posle kojih je na izborima pao režim Mila Đukanovića.

- Nepoznati autor je pokušao naružiti ministarku, ali i Crkvu, vernike - izjavila je funkcionerka Nove srpske demokratije Ljiljana Đurašković. 

Andrija Mandić, lider crnogorskog Demokratskog fronta, izrazio je pre Đukanovićeve objave uverenje da će predsednik Crne Gore potpisati usvojene izmene Zakona o slobodi veroispovesti.

- Đukanović to radi ne zbog toga što misli da je zakon sada dobar, već što bi u suprotnom bio izložen riziku da bude smenjen sa dužnosti predsednika Crne Gore od parlamentarne većine - rekao je Mandić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading