SMEJAĆE NAM SE EVROPA ZBOG ĐILASA I LUTOVCA: Oštre kritike predloga o paralelnom uređivanju programa RTS!

Autor: S. AĆIMOVIĆ

Vesti

23.01.2021

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rade Veljanovski, profesor na Fakultetu političkih nauka i jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana, žestoko je kritikovao Dragana Đilasa, Zorana Lutovca i svoju bivšu stranku, koja je u medijskoj platformi predložila paralelnu uređivačku politiku informativnog programa javnog servisa.

Foto: ST/N. MANDIĆ
VELJANOVSKI: APSURDNA JE I IDEJA O MINISTARSTVU ZA IZBORE JER SE OPOZICIJA NIJE NI SA SOBOM DOGOVORILA

- Za mene je veliko razočaranje da je jedan deo opozicije, posle tolikih razmišljanja, posle tolikih poziva na dijalog, dao ovakav predlog. Time je pokazana potpuna nekompetencija, laičko, površno mišljenje, i kad ga Evropa bude dobila, mi ćemo se, kao zemlja, brukati. Evropa apsolutno ne može to da prihvati, to nema nikakve veze s njenom medijskom politikom, njenim regulativnim okvirom jer, ako bilo ko van javnog servisa treba da utiče na uređivanje bilo koje emisije na javnom servisu, time se, u suštini, poništava javni servis - navodi Veljanovski.

Veljanovski navodi da je predlog potpuno besmislen i neostvarljiv jer bi to bila opšta konfuzija na javnim servisima.

- Bilo bi dobro da se pokaju i povuku taj predlog jer će, u suprotnom, to Evropi biti signal da oni misle da to tako treba da bude, pa kada bi jednog dana došli na vlast, oni bi nastavili da se ponašaju prema javnom servisu na isti način, a to bi bilo veoma loše - kaže profesor.

Predlog o novom ministarstvu za izbore ocenio je takođe apsurdnim i dodao da bi opozicija prvo trebalo da napravi dijalog unutar sebe, pa tek onda da pregovaraju s vlastima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Vuk Stanković

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da samo tvorac ovog predloga može da se složi s njim i da ga brani.

- Predlog se toliko kosi sa zdravim razumom da je prosto nemoguće da bi ovo neko podržavao. Totalno je pogrešan i izazvao bi opšte medijsko rasulo - navodi Stanković.

Naš sagovornik ističe da je predlog o novom ministarstvu za izbore takođe besmislen jer u ovoj zemlji postoje institucije koje se time bave.

- Ovi predlozi kao da su rađeni za neku alternativnu realnost, čak je i Veljanovski, koji nije neki politički kapacitet, to prepoznao kao apsurdno, pa zamislite onda koliko je to nerealno - navodi Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading