OVAJ STVARNO SKRENUO SA UMA! Miraš bi da Srbima u Crnoj Gori menja i nacionalost! PREDLOG "DA SE PREKRSTIŠ"!

Autor: Republika

Vesti

24.02.2021

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo ponudio je krštenicu te nekanonske verske zajednice svim pravoslavcima krštenima u SPC, na osnovu koje će im biti promenjena nacionannost u pravoslavni Crnogorac ili pravoslavna Crnogorka.

RepublikaFoto: youtube.com/FACE HD TV

Kako prenosi portal RTCG, Mihailo kaže da će, na primer, u rubrici "nacionalnost", u krštenici te nekanonske crkve, umesto pravoslavni Srbin ili pravoslavna Srpkinja biti upisano pravoslavni Crnogorac ili pravoslavna Crnogorka, a sve to, kako je naveo, zarad "odbrane od duhovnoga okupatora, SPC i domaćih potuđenika".

Poziv Mihaila je došao uoči predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori, koji bi trebalo da bude održan ove godine.

Tvrdi da se u Srpskoj crkvi ne vladaju po učenju Svetih otaca crkve, jer, kako kaže, ona ne priznaje krštenje u crnogorskoj.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
goran

24.02.2021 10:03

Ako ću da menjam naciju menjaču je u neku od onih koje nešto znače recimo Francuz, Njemac, Amerikanac, Rus, a ne tamo nekakav crnošumaš. Pripadati srbskome rodu je čast zajedno sa Teslom, Andrićem, Njegošem, Pupinom, Milankovičem, Obiličem , Novakom itd. Ni u ludilu crnošumaš.