MEDOJEVIĆ OTKRIVA VEZE SA SRPSKOM MAFIJOM: Milo Nevolji dao helikopter da beži!

Autor:

Hronika

24.02.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Demokratskog fronta i poslanik Pokreta za promene Nebojša Medojević je crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću i šefu Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejanu Vukšiću postavio sedam pitanja vezanih za delovanje bezbednosnih struktura bliskih Milu Đukanoviću, a povodom boravka Veljka Belivuka u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokret za Promjene
Nebojša Medojević

Lider PZP se obrušio na novo rukovodstvo policije i konstatovao da je hapšenje dvojice šefova "kavačkog klana" u Srbiji,  otvorilo pitanje o motivima i posledicama njihovog boravka u Crnoj Gori krajem januara ove godine.

DIREKTIVE IZ ŠPANIJE

- Krivokapića i Vukšića pitam da li imaju saznanja da je jedan službenik sektora za kriminalistiku i sin jednog od visokih funkcionera Uprave policije prisustvovao proslavi 20. januara ove godine u Kotoru zajedno sa pripadnicima "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, Slobodanom, Kašćelanom, Veljkom Belivukom i Markom Milinkovićem - napisao je Medojević u otvorenom pismu.

Takođe, pita da li imaju saznanja da vazdušna kontrola Srbije u tom periodu nije dozvolila ulazak u njihov vazdušni prostor helikopteru koji je poleteo iz Kotora s prijavom da prevoze pacijenta s ozbiljnim povredama kičme jer nisu imali potrebna dokumenta, a za koji se sumnja da je pokušano bekstvo Belivuka i njegove desne ruke Marka Miljkovića Mareta.

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan Crime

Srbija Eleza izručuje Bosni i Hercegovini

Srpsko pravosuđe odobrilo je izručenje Bosni jednog od saradnika "kavačkog klana" Darka Eleza.

On je uhapšen krajem decembra prošle godine, a imao je dva pasoša, srpski i bosanski. Elez je 2012. u Beogradu pravosnažno osuđen na devet godina zatvora, kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela. Godine 2013. u Sarajevu je podignuta još jedna optužnica protiv njega za više krivičnih dela organizovanog kriminala. Hapšen je i u policijskoj operaciji "Lutka" 2013.

Kako je Srpski telegraf već pisao, Elez je imao zaštitu u samom vrhu MUP Srbije, a tim povodom je saslušavana i bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, koja je porekla da zna bilo šta o skrivanju prijava protiv jednog od najopasnijih kriminalaca u regionu. Njegovu povezanost sa "kavčanima" je potvrdio i ministar policije Aleksandar Vulin:

- Svi znaju da je on ubica i narko-diler, ali je to bilo teško dokazati. Čim smo dobili dokaze, preduzeli smo akciju hapšenja.

- Pitam i da li premijer i šef crnogorske tajne službe imaju saznanja da su dan pre hapšenja Belivuk i Miljković bili u Nikšiću kod bezbednosno interesantnog lica D. R. na sastanku povodom lokalnih izbora u tom gradu. Da li imate operativna saznanja da se jedan od šefova "kavačkog klana", čiji je advokat Dejan Vukšić, nalazi u Španiji i tamo organizuje aktivnosti narko-klana iz Crne Gore - navodi Medojević.

RepublikaFoto: printskrin

Priveden i Aca Bosanac

Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, koji vodi više poznatih beogradskih restorana i klubova, priveden je juče u SBPOK zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom, koji je 4. februara uhapšen kao organizator kriminalne grupe.

Policija sumnjiči Kajmakovića da su se neke Veljine firme vodile na njega i da je zajedno sa Belivukom, navodno, učestvovao u reketiranju pojedinih vlasnika poslovnih prostora na luksuznim lokacijama u Beogradu.

Navodno, Kajmaković je bio čest gost u takozvanom Belivukovom bunkeru na stadionu Partizana.

ŠVERC CIGARETA

Lider PZP pita premijera i Vukšića da li je tačno da je šef ANB naložio da se prema Belivuku ne sprovode mere tajnog nadzora, tokom njegovog boravka u Crnoj Gori iako je, kako kaže, njemu bio zabranjen ulazak u tu zemlju.

- Da li je istina da direktor ANB posle smena nije imenovao nikoga za načelnika službe za organizovani kriminal - upitao je Medojević.

I najzad, Medojević pita kakva su operativna saznanja ANB o delovanju organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom cigareta, a čiji je šef izvesni Saša Pekić, kao i kakve su njegove veze sa klanom iz "Granda" i policajcima Zoranom Lazovićem i Duškom Golubovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading