Orlić: Opozicija napada ideju o jakoj vojsci

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

02.01.2021

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić osudio je večeras napade dela opozicije na ideju o uvođenju obaveznog vojnog roka i postavio pitanje kome smeta jaka srpska vojska.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladimir Orlić

U izjavi za javnost, on je naveo da su se danas "kao po komandi su se podigli svi Đilasovi ''stručnjaci'' da napadaju ideju o razmatranju mogućnosti vraćanja obaveznog vojnog roka, a zapravo napadaju ideju o jakoj vojsci"

- Postavlja se pitanje kome i zašto smeta jaka srpska vojska? Zašto dušebrižnicima na platnom spisku tajkuna smeta opremljena i moderna vojska? Zašto im smeta da Srbija donosi samostalno i suvereno svoje odluke - pita Orlić.


On je istkao da je vojska garant stabilnosti i bezbednosti svake države, "iako mnogi prethodnici, isti oni koji su se danas obrušili na ideju o obaveznom vojnom roku, to nisu uviđali".

- Za razliku od takvih (predsednik) Aleksandar Vučić i (ministar odbrane) Nebojša Stefanović su toga vrlo svesni. Zato se danas država sa uvažavanjem odnosi prema vojsci, a kao rezultat toga svaki vojnik ima uniformu i nove čizme, zato je plata, u odnosu na 2012. godinu, za oficira povećana za 42%, podoficira 46%, vojnika 41 %, zato se danas vojska oprema najsavremenijom opremom - ukazao je Orlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading