REPUBLIKIN RETROVIZOR! Crna nedelja za nama: Razorni zemljotresi, tragedija u Posušju, korona virus

Autor:

Vesti

03.01.2021

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu 2020-tu obeležila je pandemija virusa korona. Svet je mesecima vodio tešku bitku u kojoj je broj mrtvih svakodnevno rastao. Optimizam se javio kada su farmaceutske kuće objavile da je vakcina napravljena, ali tek nekolicina zemalja je dobila prve doze. Svakako nedovoljno da se zaraza spreči. Bilo kako bilo, čini se da je strah popustio i kako se bližio kraj godini svi su imali osećaj kao da će u 2021-oj ovaj problem biti kao rukom odnesen. Novu godinu smo dočekali prepunio pozitive, proslavili je uglavnom u krugu porodice mada ne onako kako smo svi na Balkanu navikli. Ali, osećaj nije varao iako smo verovali da godina ne može biti gora, pred sam kraj desila se katastrofa. Razoran zemljotres pogodio je Hrvatsku, kuće su porušene, životi izgubljeni. Uvek kada je muka i pored brojnih nesuglasica, region je bio ujedinjen jer kako bismo rekli "ljubi bliđnjeg svoga", svi su se saosećali sa komšijama a Srbija je poslala donaciju od 1.000.000 evre za saniranje štete. U novogodišnjoj noći, osmoro mladih života tragično je nastradalo u vikendici kada su se ugušili od gasa koji je ispuštala plinska boca. Crne, crno, crno jedino je sport malo osvežio. Crvena zvezda podebila je grčki Panatinaikos.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/printscreen/youtube/ilustracija
Foto: Ilustracija

KORONA VIRUS

Konačno malo da odahnemo, kraj je mračne 2020.godine Srbija koja se herojski borila sa virusom izgleda da spas vidi u vakcini, kao i svi. Međutim za jednu jako malu zamlju, u srcu Balkana brojevi koji su vrtoglavo rasli mesecima konačno su počeli da padaju te protekle sedmice broj novozaraženih nije prelazio 3.000. Fajzerova vakcina je stigla, stanovništvo je počelo sa pelcovanjem a ruski Sputnjik je takođe dopremljen, samo se čeka još i odobrenje.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

TRAGEDIJA KOD POSUŠJA

Tagična vest potresla je ceo region kada je 31.12 .odjeknula kao bomba da je osmoro mladih starosti svega 18 i 19 godina u vikendici kod Posušja u BiH izgubilo živote. Kako se sumnja oni su se svi ugušili od gasa koji je cureo iz plinske boce. Javnost je zgrožena, a roditelji neutešni. Region su brzo obišli i potresni snimci trenutaka kada roditelji nastradalih dolaze na mesto nesreće.

RepublikaFoto: Printscreen/osmrtnicehercegovina.ba
Nastradali mladići i devojke

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

HRVATSKA ZEMLJOTRES

Veliki zemljotres pogodio je Hrvatsku. Petrinja, mali grad nedaleko od Zagreba potpuno je razoren. Potres od čak 6,3 Rihtera rušio je kuće, padali su zidovi, stradali životi. Strah se uvukao u kosti i činilo se da više neće izaći. Pomoć je usledila sa svih strana, ceo region se uključio a Srbija je među prvima poslala reči podrške vladi i narodu Hrvatske da bi nešto kasnije predsednik vučić odlučio da donira čak 1.000.000 za sanaciju štete.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srušena kuća

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

SPORT

Neočekivana drama u meču između Crvene Zvezde i grčkog Panatinaikosa. Crveno-beli su vodili tokom većeg dela meča, ali su gosti sjajnom serijom u završnici uhvatili priključak, a posle trojke Papapetrua stigli su i do poravnanja (68:68). Ipak, Zvezda je bila precizna sa linije penala, pa su izabranici Dejana Radonjića upisali važna dva boda.

RepublikaFoto: Starsport
Igrači Zvezde

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading