ZVEZDA OD SJAJA DO OČAJA I NAZAD! Panatinaikos umalo izbušio Radonjićev BUNKER, ključna evroligaška pobeda crveno-belih!

Autor:

Sport

30.12.2020

17:27 >> 20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle neočekivane drame u završnici.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaš Crvene zvezde Marko Jagodić-Kuridža

Košarkaši Crvene zvezde nadigrali su grčki Panatinaikos u 17. kolu Evrolige rezultatom 74:71.

Crveno-beli su vodili tokom većeg dela meča, ali su gosti sjajnom serijom u završnici uhvatili priključak, a posle trojke Papapetrua stigli su i do poravnanja (68:68). Ipak, Zvezda je bila precizna sa linije penala, pa su izabranici Dejana Radonjića upisali važna dva boda.

Ovo je šesti trijumf tima sa Malog Kalemegdana u elitnom takmičenju, na kraju prvog dela sezone.

Crvenu zvezdu su predvodili plejmejkeri. Kori Volden je postigao 17 poena, uz pet asistencija, a Španac Kino Kolom je dodao 13.

U gostujućem sastavu, pomenuti Janis Papapetru je bio najefikasniji sa 20 koševa, a Nemanja Nedović je ubacio 16, mada uz očajnih 2/10 za tri.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

 

Velika pobeda Crvene zvezde nad Panatinaikosom sa 74:71

10. minut - Papapetru nastavlja da pogađa za izjednačenje (68:68), užasna igra crveno-belih kada je najvažnije. Ipak, Volden je u samoj završnici postigao dva bitna slobodna bacanja, Nedović je izgubio ključnu loptu, pa je četa Dejana Radonjića slavila sa 74:71.

9. minut - Odlični Papapetru je ponovo pogodio, ovoga puta trojku, PAO prilazi na 68:62, a minut odmora je uzeo Dejan Radonjić.

7. minut - Papapetru i Jagodić-Kuridža su bili precizni, Zvezda čuva veliku prednost, a potom je i trener gostiju zaradio tehničku.

5. minut - Kino Kolom je novom trojkom još jednom Zvezdi doneo "plus deset" (62:52), a gosti su iskoristili minut odmora nakon čega je ponovo odbrana našeg predstavnika bila na visini zadatka. Papapetru je ipak bio precizan iz teške pozicije sa poludistance čime je smanjio rezultat na 62:54.

3. minut - Kori Volden je još jednom pokazao svoju brzinu i prodornost za 59:50, a potom se klub sa Malog Kalemegdana uspešno odbranio.

1. minut - Loš početak za Zvezdu, PAO je poentirao dva puta zaredom, Sent-Ros smanjuje na 57:50!

Odlična odbrana Crvene zvezde u trećem kvartalu, pa će sa velikih 11 poena prednosti ući u završni odeljak susreta

10. minut - Izuzetno tvrda treća deonica okončana je sa 9:9. Zvezda će u odlučujuću četvrtinu ući sa 11 poena viška - 57:46!

9. minut - Veoma važnih sedam poena dao je Duop Rit u trećem kvartalu, Kazelakis i Mitoglu drže goste u kakvoj, takvoj igri - 57:46!

RepublikaFoto: Starsport
Kino Kolom na meču Zvezda-PAO

7. minut - Crnu seriju u napadu obe eipe presekao je Bentil (49:39), ali je Rit odmah odgovorio preciznim šutem van linije 6,75.

 

 

5. minut - Nezapamćene scene u dvorani "Aleksandar Nikolić", i dalje je viđen samo jedan poen u drugom poluvremenu!

3. minut - Veoma tvrd početak drugog dela igre, fudbalski rezultat od 1:0 za crveno-bele, a ukupno je 49:37!

1. minut - Počela je treća četvrtina, bez poena na startu.

Završeno je prvo poluvreme

 

 

10. minut - Grci su malo smanjili zaostatak u završnici prvog dela igre. Ipak, utisak je da je Zvezda odigrala fenomenalno poluvreme - 48:37

9. minut - Četa Dejana Radonjića je nastavila sa odličnom igrom na oba kraja parketa, pa domaći vode sa 48:31 pred poluvreme!

 

 

7. minut - Dobrić je ubacio trojku, pogodio je Mek, Zvezda je na "plus 14" (41:27).

5. minut - Kino Kolom je pogodio trojku, Mek je uzvratio nakon prodora za 32:25. Španski veteran je potom još jednom bio precizan, čime je Zvezda ponovo stigla do dvocifrene prednosti (35:25).

3. minut - Nedović je ubacio još jednu trojku, poentirao je i Foster, ali je tim sa Malog Kalemegdana još uvek na plus devet - 29:20.

1. minut - Jagodić-Kuridža je nastavio seriju domaćih koji fenomenalno pogađaju sa distance - 25:15!

Crveno-beli vode 22:15 posle prvog kvartala

10. minut - Crvena zvezda je okončala prvu deonicu sa sedam poena viška, na krilima sjajnog beka Korija Voldena koji je upisao devet poena.

 

 

9. minut - Festival trojki u Pioniru, Kori Volden je tri  puta uzastopno pogodio van linije 6,75, odgovorio je Nedović, ali Zvezda već ima lepu prednost (22:13).

 

 

7. minut - Dobrić i O'Brajant su pogodili sa distance, Amerikanac doduše za dva, potom je poentirao i Davidovac za preokret (11:10).

 

 

5. minut - Ognjen Kuzmić drži crveno-bele u igri, Grci čuvaju vođstvo (4:8).

3. minut - Posle trojke Šelvina Meka, gosti vode sa 6:0, loš početak crveno-belih.

1. minut - Počeo je susret u dvorani "Aleksandar Nikolić". Kuzmić je odmah napravio grešku u koracima, pa će "PAO" u napad.

Počinje meč u Pioniru

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading