Agencija za zaštitu životne sredine: Milenko Jovanović pokušava da obmane javnost!

Autor: Republika

Vesti

25.12.2020

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Povodom navoda bivšeg načelnika u Odeljenju za kontrolu kvaliteta vazduha Agencije za zaštitu životne sredine (SEPA), Milenka Jovanovića, odgovorno tvrdimo da se radi o pokušaju dezinformisanja javnosti, sa namerom da javno mnjenje obmane i uzbuni ga, plasirajući informaciju o navodnom menjanju kriterijuma za ocenu kvaliteta vazduha, ali i razlozima zbog kojih je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, koji je rezultirao prekidom radnog odnosa", navodi se u saopštenju Agencije za zaštitu životne sredine.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Činjenica je da je Agencija samo uskladila raspone indeksa kvaliteta sa onima koje koristi Zavod za javno zdravlje Beograd, a nije menjala kriterijume za ocenjivanje kvaliteta vazduha koji su, za razliku od indeksa, obuhvaćeni zakonskom regulativom u Republici Srbiji, i ne mogu da budu promenjeni bilo kakvom jednostranom odlukom Agencije, što je gospodin Jovanović svojevremeno i podržao, sa čim se saglasio, i zašta postoje dokazi.

Podsećamo da je Jovanović krajnje  kontradiktoran u svojim izjavama, jer u komunikaciji sa kolegama iz Agencije navodi da je predlog direktora o usaglašavanju raspona indeksa kvaliteta vazduha „potpuno u skladu sa stručnim objašnjenjem“. U zvaničnoj komunikaciji konstatuje da je predlog direktora opravdan i da ne vidi razlog za tenziju, niti vraćanje indeksa kvaliteta na staro.

Činjenica je da je zbog “nepoštovanja procedura u organizaciji rada Odeljenja kojim je rukovodio, odnosno neadekvatnog održavanja automatskih mernih stanica za kvalitet vazduha, kao i neprimerenog ponašanja i komunikacije prema nadređenima i podređenima u Agenciji”, disciplinska komisija Agencije za zaštitu životne sredine, pokrenula postupak, a 13.11.2020.godine, donela Rešenje o prestanku radnog odnosa gospodinu Jovanoviću, zbog učinjene teže povrede dužnosti iz radnog odnosa zbog neizvršavanja ili nesavesnog, neblagovremenog ili nemarnog izvršavanja poslova, ili naloga pretpostavljenog, a u skladu sa Zakonom o državnim službenicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading