"KOSOVO NIJE DRŽAVA": Albanska ministarka konačno priznala ISTINU!

Autor:

Vesti

18.12.2020

05:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kosovo nije država ni za Srbiju ni za EU i većinu međunarodnih organizacija. Za EU Kosovo apsolutno nije država", priznala je Besa Šahini, bivša ministarka obrazovanja Albanije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Zamerila je Briselu nedovoljnu uključenost EU u postizanju dogovora Beograda i Prištine.

- EU nema nikakvu konkretnu ideju za zapadni Balkan. Velika je nejednakost između zemalja regiona i EU. Više nema dileme da Balkan nema blisku evropsku perspektivu. Regionalna saradnja zavisi od našeg odnosa sa EU - navela je bivša albanska ministarka.

VELIKA OFANZIVA

Nemanja Starović iz Centra za društvenu stabilnost smatra da Šahinijeva otvoreno pokazuje nezadovoljstvo činjenicom da ni 12 godina nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti KiM još ne postoji konsenzus među svim državama članicama EU o priznanju tog separatističkog čina.

- Ne samo da su se izjalovila obećanja velikih i snažnih međunarodnih sponzora kosmetskih Albanaca, koji su ih ohrabrivali tvrdnjama da će otpor zvaničnog Beograda biti skršen, već nije došlo ni do kakve promene u stavu pet država članica EU, od kojih su četiri i članice NATO, koje ne priznaju samoproglašenu državnost Kosova - navodi Starović.

Ističe i da je Srbija uložila veliki trud da bi neke države povukle priznaje kosovske nezavisnosti:

- Diplomatska ofanziva državnog rukovodstva Srbije sa predsednikom Vučićem na čelu je dovela do toga da je čak 18 država u prethodne tri godine povuklo odluke o priznanju nezavisnosti tzv. države Kosovo, čime je broj država koje su prihvatile separatistički akt kosmetskih Albanaca pao na manje od polovine članica UN. Time se Priština našla dalje od ostvarenja svojih želja nego što je to bila 2008. - naglašava naš sagovornik.

ZID REALNOSTI

Dodaje da bivša albanska ministarka, za razliku od ostalih političara, očigledno uviđa jalovost političkog kursa na kojem se Albanci nalaze.

- Tek kada se sve "velikoalbanske" iluzije, koje, podgrevane od međunarodnih sponzora, i dalje prožimaju poprečni presek albanske političke scene, budu razbile o zid realnosti u kojoj više nije moguće nametati jednostrana rešenja na isključivu štetu srpskog naroda i države, stvoriće se uslovi za razvoj nove i bitno drugačije politike - ističe Starović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading