"OKANITE SE TEORIJA ZAVERE!" Đerlek bez dileme: VAKCINA SPAŠAVA ŽIVOTE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.12.2020

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vakcinacija bi uprkos svim teškoćama stvorila kolektivni imunitet, kada bi konačno mogla da se završi borba sa kovidom-19, smatra državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek.

RepublikaFoto: printscreen/RTVPink
Mirsad Đerlek

On je gostujući na TV Pink pozvao građane da se "okanu" teorija zavera po pitanju vakcinisanja i da veruju u institucije i istakao da se naš celokupni sistem ozbiljno sprema za imunizaciju stanovništva.

"Treba da se okanemo teorija zavere, jer su obično one tendenciozne i navode na pogrešan zaključak. Treba se vakcinisati, spasiti svoj život i živote najbližih", ukazuje Ðerlek i podseća da će odluku o validnosti vakcine doneti Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS).

"Ako ALIMS da pozitivno svetlo za tu vakcinu, zaista nemam dilemu da treba primiti vakcinu", istakao je on.

 

 

 

Naveo je i da se svakodnevno vode pregovori sa Kinezima i da veruje da će Srbija uskoro dobiti vakcinu Sinofarm kompanije, koja će, kaže, biti značajna pomoć u celokupnoj situaciji.

Kaže i da postoji svetlo na kraju tunela, te da država vodi kvalitetnu brigu o građanima, navodeći da se dnevno na testiranje troši 700.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading