(VIDEO) Šta se desilo sa bakom iz Britanije koja je prva primila Fajzerovu vakcinu?!

Autor: Republika

Svet

08.12.2020

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Margaret Kinan (90), iz Eniskilena u Severnoj Irskoj, prva je u Velikoj Britaniji primila vakcinu protiv koronavirusa, kompanije Fajzer/BioNtek.

RepublikaFoto: youtube.com/Sky News
Margaret Kinan

- Osećam se privilegovano što sam prva vakcinisana protiv kovida 19, to je najbolji poklon za rani rođendan koji bih mogla da poželim, jer to znači da se konačno mogu radovati druženju sa porodicom i prijateljima u Novoj godini - nakon što sam veći deo godine bila sama - rekla je Margaret.

- Ne mogu da se ne zahvalim osoblju NHS-a koji su me čuvali, a moj savet svima kojima su ponudili vakcinu je da je uzmu - ako je mogu primiti ja sa 90 godina, i vi je možete primiti - poručila je.

Velika Britanija, kao prva zapadna zemlja, danas kreće s vakcinacijom svog stanovništva cepivom koje su razvile kompanije Fajzer i BioNTech.

Britanija je od Fajzera naručila 40 miliona doza, dovoljno za manje od trećine stanovništva koje broji 67 miliona, s obzirom na to da je potrebnu vakcinu dobiti u dva navrata kako bi osoba stekla imunitet.

Fajzer je iz Belgije poslao početne količine koje su do vikenda stigle na sigurna mesta u Britaniji. Očekuje se da će oko 800.000 doza biti dostupno u prvoj nedelji uvođenja vakcine.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading