Žestoka reakcija Ane Brnabić na Nogove pretnje: Talac sopstvenog ludila ide dalje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.11.2020

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnbić izjavila je danas da očekuje od nadležnih institucija, od tela nadležnih za nadzor nad medijskim sadržajem, preko tužilaštva i svih drugih institucija - da hitno reaguju u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima na pretnje koje je Srđan Nogo uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, saopštio je SNS.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Ana Brnabić

Kako je navela, radi se o čoveku koji se dičio nošenjem vešala na Terazijama, pretio smrću i ranije, nosio improvizovanu pušku ispred Narodne skupštine.

- Pošto ni u jednom takvom ranijem slučaju nije bilo adekvatne reakcije, danas ovaj talac sopstvenog ludila ide korak dalje i otvoreno, i bez ikakve zadrške, preti čitavoj jednoj porodici - rekla je ona.

Kako je istakla, takve pretnje kao društvo to ne smemo da ignorišemo jer je upravo, kaže, nedostatak reakcije na prethodne pretnje poslužio kao ohrabrenje da preti monstruoznije i bezobzirnije nego ikada.

 

- Poslednji je trenutak da povučemo liniju šta je dozvoljeno, a šta nije dozvoljeno u slobodnom demokratskom društvu. Nije dozvoljeno pretiti ubistvom, a posebno čitavim porodicama i niko nema pravo da to čini. To pravilo mora da važi za sve bez izuzetka", rekla je ona i dodala da je obaveza svih da se prema ovome odrede, jer, poručila je izostanak reakcije nije ništa drugo nego podrška "anticivilizacijskom činu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading