Vučić na pokaznoj vežbi "Obruč": Pripadnici policije su garant naše bezbednosti

Autor:

Vesti

19.11.2020

16:15 >> 16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antiteroristička taktičko-pokazna vežba “Obruč 2020” održana je danas ispred Palate Srbija u Beogradu. Na vežbi je prisustvovao najviši državni vrh na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Na pokaznoj vežbi izvedena je akcija rešavanja talačke krize

Učesnici vežbe izveli su akciju spasavanja talaca kako bi pokazali svoju gotovost rešavanja potencijalnih terorističkih napada sa talačkom krizom.

U ovoj akciji angažovano je najbolje ljudstvo i najsavremenija tehnika. Specijalna vozila, dronovi sa kamerama najviše rezolucije, kao i termovizijske kamere služe za što efikasnije i bezbednije neutralisanje terorista i spašavanje života talaca.

Nakon uspešno izvedene akcije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se pripadnicima policije uz reči "vrlo dobro", na šta je gromoglasno odjeknulo "služimo Srbiji".

Nakon prikazane vežbe javnosti se obratio Aleksandar Vučić koji je čestitao na dobro obavljenom zadatku i dodao da su oni garant bezbednosti u Srbiji.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Patrijarh u teškom stanju

Na pitanje novinara o tome kakvo je stanje patrijarha Irineja, Vučić je rekao da se nalazi u teškom stanju.

- Bio je u mnogo boljem stanju pre 3-4 sata. Pre 45 minuta patrijarh intubira. Teško je bilo šta prognozirati. Naše je da se molimo bogu da se molimo za njegovo zdravlje. Reč je čoveku koji je svojim dobrim delima zadužio svoj narod.

 

 

 

"Ne plašim se za svoju bezbednost"

Povodom navoda mađarske policije da je plaćeni ubica Čaba Der priznao da su mu dve kriminalne grupe u Srbiji nudili novac da likvidira predsednika Srbije, Vučić je rekao da se ne boji za svoju bezbednost.

- Ne plašim se uopšte. Kada imate snove i kada te snove ostvarujete i kada verujete u to što radite, zašto bih brinuo. Hoće li da zaustave prugu Novi Sad - Subotica, šta mogu da urade, hoće li da prekinu isplatu koju smo spremili medicinskim radnicima. Važno je šta vi radite i niko vam drugi ne može naneti sramotu. Veoma sam ponosan na borbenost i trud ljudi sa kojima radim - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić sa Anom Brnabić i Aleksandrom Vulinom

Policijski čas?

Predsednik je govorio i o novim merama u borbi protiv epidemija koronaviursa.

- Mi ćemo uraditi ono što kaže krizni štab. Cilj nam je da pomognemo i sačuvamo građane i da pobedimo ovu pošast - prokomentarisao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Igor

19.11.2020 16:18

Teroristicki napadi su sve ucestaliji u svetu, moramo biti spremni i na to zlu ne trebalo !

BozaB

19.11.2020 16:24

Impresivno izvedena vezba, zaista smo ponosni na ove momke.

Saki

19.11.2020 16:25

Naša antiteroristička jedinica je po sposobnosti i veštinama rame uz rame sa najboljim svetskim jedinicama, sebija ima na cega da se ponosi

Ivana

19.11.2020 16:39

Nasa policija je pokazala spremnost da moze da reguje u slucaju teroristicki napada!