Jezive pretnje upućene predsedniku Srbije: "Tebe će Aleksandre Vučiću da reši snajper"! Munjevitom akcijom BIA odmah uhapšen

Autor:

Vesti

18.11.2020

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućene su jezive pretnje smrću preko društvenih mreža. Ubrzo nakon toga, pripadnici BIA uhapsili su osobu za koju se sumnja da je objavila jezive poruke.

RepublikaFoto: Društvene mreže/printscreen/Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ove pretnje uputio je izvesni Miloš Petrović, koji se na društvenoj mreži Fejsbuk predstavlja pod imenom "Milos bpm Petrovic". Kako stoji u njegovom profilu, Petrović je iz Paraćina, a po zanimanju je muzičar i kuvar.

On je u dva navrata pretio Aleksandru Vučiću da će ga lično ubiti snajperom, kao i da ga prati u stopu držeći nišan na njega. Takođe, navodi i da predsednik Srbije nema nikakve šanse jer čeka pravi trenutak da opali smrtonosni metak.

 

 

 

Nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i glasanja na lokalu u Bosni i Hercegovini, Petrović je objavio post a jedan drugi korisnik ove društvene mreže nadovezao se sa fotografijom gde se nalaze Aleksandar Vučić, Milorad Dodik i Milorad Dodik. Poslednja dvojica su precrtana crvenim znakom "x", a Vučiću je upućen komentar: 

- Ovu dvojicu skloniše, a tebe će Aleksandre Vučiću da reši snajper, znaš i sam, ona crvena tačka što te prati u spavaću sobu kad ugasiš svetlo... - napisao je Petrović.

Foto: Društvene mreže/printscreen

Ali tu nije kraj ovako jezivim pretnjama. Istog dana objavljen je i post u kome se navodi da predsednika Srbije prati ekipa nekakvih "Čistača" iz naroda, za čije usluge je novac prikupilo 1.000 osoba. Oni samo čekaju adekvatan znak da ubiju Vučića.

Foto: Društvene mreže/printscreen

Nakon završenih izbora u regionu, Aleksandar Vučić je upozoravao na to da njegovi politički gaje lažnu nadu da je "je on sledeći koji će pasti sa vlasti, ali da se to neće dogoditi kako oni zamišljaju".

Brzom akcijom BIA uhapšen osumnjičeni

Kako saznajemo, pripadnici Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Ministarstvom unutrašnjih poslova, uhapsili su večeras M.P. (1990) iz Paraćina, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti  iz člana138. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Osumnjičeni se tereti da je putem društvene mreže Fejsbuk, između ostalog, više puta direktno najavljivao i pozivao na ubistvo predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića. (fotografija u prilogu). Brzom reakcijom pripadnika Bezbednosno-informativne Agencije i pripadnika MUP-a, lice je privedeno i njemu će uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem biti određeno zadržavanje od 48 sati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Dragan

18.11.2020 19:20

Nije reano da se pretnje predsedniku ponavljaju, ovo je strasno!

buba

18.11.2020 19:28

Сваки напад на преседника је за осуду

Zeljko85

18.11.2020 19:33

Treba uhapsiti ovog huligana koji preti, da se tako nešto ne ponavlja.

Andrijana

18.11.2020 19:39

Brzom reakcijom pripadnika MUP-a osumnjičeni za pretnje Vučiću je uhapšen, on po hitnom postupku treba da odgovara pred nadležnim organima, jer ovo je nedopustivo da se ugrožava nečija bezbednost.