U OPOZICIJI NIŠTA NOVO! Novi sukob - Jeremić se pere od Đilasa: NE MOŽEMO BITI NA ISTOJ STRANI SA KAPITALISTIMA!

Autor: Republika

Vesti

16.11.2020

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da nije nikakva tajna da je sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom imao "više od jednog nesporazuma u životu" i da ne sagledavaju na isti način budućnost Srbije nakon promene vlasti, ali da se sada zajedno zalažu za fer i slobodne izbore.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Nas dvojica nismo isto. Đilas zastupa državni kapitalizam i socijaldemokratiju, a Narodna stranka ne. Mi smo na desnom centru, mi verujemo u domaće privatno preduzetništvo, jake institucije, tradicionalne vrednosti i pridajemo ogromnu važnost borbi za nacionalne interese - rekao je Jeremić, a saopštila Narodna stranka.

On je naglasio, da i da postoji nek sukob među njima, da o tome ne bi  javno govorio.

- Odgovorni ljudi u opoziciji danas svoja neslaganja ne bi trebalo da iznose u javnost - dodao je Jeremić.

On je naveo da je neophodno da opozicija ima zajedničkog kandidata za predsednika Srbije, a da bi za parlamentarne izbore trebalo doneti racionalnu odluku o tome da li će nastupiti na jednoj listi ili u više kolona.

Predsednik Narodne stranke, koji je bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je razgovarao sa predstavnicima Evropske unije (EU) i da je Unija izrazila spremnost da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

 

 

 

- Verujem da će se EU u tom procesu ozbiljnije angažovati, a među ključnim zahtevima opozicije biće ravnomerna zastupljenost na Radio televiziji Srbije i sprečavanje zloupotreba nacionalnih frekvencija -  dodao je Jeremić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading