EVO KAKO JE MONTIRANA AFERA KOJA JE MESECIMA TRESLA SRBIJU: Đilasov brat dao vilu na Dedinju?! Direktor "Krušika" uzeo je za 700.000 evra ispod cene

Autor:

Vesti

26.11.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Afera "Krušik", koju je pre dve godine pokrenula političko-medijska mašinerija, vođena liderom SSP Draganom Đilasom, podla je nameštaljka kojom su pokušali da uruše našu namensku industriju i celokupni državni sistem na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dragan Đilas

U tačnost ove informacije nema ni najmanje sumnje nakon šokantnih saznanja da je rođeni brat Dragana Đilasa Gojko Đilas prodao (ili navodno prodao) plac i kuću u najluksuznijoj zoni Dedinja po mizernoj ceni upravo bivšem direktoru "Krušika" Mladenu Petkoviću. Gle čuda, montirana afera je plasirana u javnost u novembru 2018, a baš u tom mesecu Petković je iz "Krušika" premešten u drugu firmu.

SVE U KATASTRU

Gojko Đilas je, naime, Petkoviću, tačnije firmi njegove žene, (pro)dao kuću i 10,8 ari placa u Ulici Jevrema Grujića za svega 800.000 evra, što je gotovo dvostruko manje od tržišne vrednosti.

- Dok se napada Vučićev brat Andrej, Đilasov brat u tišini obrće milione, prodaje luks-nekretnine. I kroz tu trgovinu, očigledno, odužuje se nekim ljudima za ono što su uradili. A šta je direktor "Krušika" mogao da uradi za porodicu Đilas, svakom je jasno. Ta luksuzna vila, koja je uknjižena na 193 kvadrata, a zapravo ih ima oko 400, s ogromnim placem, prema proceni agenata za nekretnine, vredi bar 1,5 evra - objašnjava dobro upućeni izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vladimir Orlić

Orlić: Rade sve ono za šta napadaju druge

Vladimir Orlić, član Predsedništva SNS, kaže za Srpski telegraf da je potpuno jasno da su u sve afere koje pokreće bivši režim u svojim brojnim medijima, zapravo, do grla umešani oni sami:

- Napadaju "Krušik", a Đilasov rođeni brat u sumnjivim transferima s njima razmenjuje velelepne vile. Napadaju "Telekom", a Đilasove firme tamo obrnule 30 miliona evra. Žale se na medije, a i danas zgrću milione u prikrivenom političkom oglašavanju na svojim TV. Svakodnevno lažima napadaju porodicu Aleksandra Vučića, dok njihova rođena braća rade sve za šta lažno optužuju druge. Ko zna šta još od tih nedela i dalje nije ugledalo svetlo dana.

Nadležni organi bi, ukazuje naš sagovornik, morali da istraže kako i zašto je Đilasov brat, usred afere "Krušik", kojom se pokušalo ispinovati da su Vučić i njegovi najbliži saradnici kriminalci za bagatelu (pro)dali vrednu imovinu Petkoviću.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Mladen Petković

Imperija Mladena Petkovića i njegove supruge Aleksandre

- rođen 1978. u Zrenjaninu, završio Ekonomski fakultet u Beogradu

- bio pomoćnik direktora Su-Port (JAT) Beograd i direktor "Kovačkog centra" Valjevo

- postao direktor "Krušika" u januaru 2014. kao kadar SNS i tu funkciju obavljao je do 19. novembra 2018, kad prelazi na poziciju direktora "Zastava oružja" iz Kragujevca

- dok je upravljao "Krušikom", njegova supruga Aleksandra Petković je vodila građevinsku firmu "Mavia", registrovanu na Vračaru u Beogradu

- "Mavia", osnovana 2012. i registrovana za skladištenje robe, 2017. menja delatnost i registruje se za uslugu pripreme gradilišta

- od 2015. do 2017. "Mavia" je uvećala prihode 150 puta, a dobit 1.000 puta, pokazuju bilansi preduzeća, koje nema prezentaciju na internetu niti je objavilo svoje reference i listu klijenata

- na tu firmu se vodi petosobni stan od 170 kvadrata u novoizgrađenoj zgradi na Vračaru, u blizini Hrama Svetog Save, čija je vrednost skoro pola miliona evra

- Petković je negirao BIRN da je članstvo u SNS pomoglo supruzi da dođe u priliku da ostvari veliku zaradu ("Jesam član, ali nemam nikakav uticaj. Moja supruga je građevinski inženjer i ne mogu da joj zabranim da radi u struci")

- uz tu firmu Aleksandra Petković ima još dva preduzeća

- na Aleksandru Petković vode se i trosoban stan u Molerovoj ulici na Vračaru, dva stana na Novom Beogradu (60 i 88 kvadrata), kao i četiri ara u Surčinu

U sve je uključena Petkovićeva supruga Aleksandra, čija je firma "Mavia", kako je ranije pisao CINS, za dve godine uvećala prihode 150 puta, a dobit preko 1.000 puta! Prema katastarskim podacima, upravo je kompanija "Mavia" u novembru 2018. uknjižila pomenutu kuću na Dedinju. Petkovići su, inače, skoro neprimetno i daleko od očiju javnosti postali bogataši, te za kratko vreme uvećali imovinu za milione evra - od luks-imovine na Dedinju do stana od 170 kvadrata kod Hrama Svetog Save na Vračaru.

Matić: S punim pravom možemo da sumnjamo da je ovo bila nagrada za montiranje afere "Krušik"

- Firma čiji je vlasnik i zakonski zastupnik Petkovićeva supruga od preduzeća čiji je, u krajnjoj instanci, suvlasnik i zakonski zastupnik Gojko Đilas kupila je tu vilu za sitne pare. Pokušali su izgleda da sakriju trag i ubacili LJ. M. kao posrednika. Osnovano se sumnja na pokušaj pranja novca i da se zavaraju transakcije i zato bi nadležni organi morali to da istraže - navodi izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: E Stock
Marinika Tepić

Šta će sad reći Marinika

- BIRN je u novembru 2018. objavio priču o navodnoj ulozi Branka Stefanovića, oca tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, u prodaji oružja iz fabrike "Krušik"

- potom je pokrenuta lavina optužbi protiv "Krušika" iz redova opozicije koju je okupio Dragan Đilas

- najglasnija u napadima bila je Marinika Tepić, najbliža Đilasova saradnica

- kampanja, koja je nanela ogromnu štetu "Krušiku", poslužila je i za kriminalizacije saradnika predsednika Vučića i njega lično

- afera nije završila na sudu, nisu podneli nikakvu prijavu, sve je ostalo na političko-medijskim napadima i optužbama

RepublikaFoto: Facebook.com/Gojko Djilas
Gojko Đilas

Gojko, milioner iz senke

O bratu Dragana Đilasa Gojku oskudne su informacije, u biznis-krugovima nepoznato je njegovo poslovanje, osim navoda da je stekao ogromno bogatstvo. Prošle godine je otkriveno da poseduje tri nekretnine u Beogradu - stan u blizini Studentskog parka u centru grada od 82 kvadrata, vrednosti 300.000 evra, kupljen 2012. i dva stana na Novom Beogradu - od 59 kvadrata, vrednosti 120.000 evra, i od 57 kvadrata, vrednosti 67.000 evra.

Sumnja se da Gojko Đilas, koji se pojavljuje kao direktor i vlasnik mnogobrojnih firmi, poseduje još skrivene imovine. Suvlasnik je, kako se pisalo, reklamne agencije "Huge media", u vlasništvu je imao ili ima preduzeća "Tarrad" d. o. o, Udruženje građana "Multikom", "Comity Real Estate" d. o. o, Udruženje građana "DC link", predstavništva firme "Comodos Corporation LLC" sa Kajmanskih ostrva, "Multikom Group" d. o. o. Većina ovih organizacija i firmi ima posredne ili neposredne veze i sa Draganom i njegovim kompanijama.

Porodica Đilas, kako je pisano, poseduje u centru Beograda na desetine parking-mesta i garaža, čija je vrednost nekoliko stotina hiljada evra.

KO ĆE DA OBJASNI?

Svakim danom do javnosti Srbije dospeva sve više dokaza koji potvrđuju sumnje da se iza afere "Krušik" krio interesno-poslovni lobi koji je u urušavanju domaće namenske industrije video mogućnost za realizaciju svojih privatnih i uskogrupnih interesa, ukazuje za naš list izvršni direktor Centra za odgovorne medije Marko Matić.

- Otuda i ne čudi da je rođeni brat Dragana Đilasa Gojko direktoru "Krušika" prodao nekretnine na Dedinju po upola nižoj ceni od tržišne. Đilas bi morao da objasni javnosti koji su to razlozi zbog kojih je čoveku koga je javno optuživao za zloupotrebe u "Krušiku" bukvalno poklonio imovinu. Dok ne dobijemo neke suvisle odgovore od Đilasovog poslovnog klana, s punim pravom možemo da sumnjamo da je to bila nagrada za montiranje afere "Krušik", koju je njegova stranka besomučno politički eksploatisala - zaključuje Matić.

Na pitanje da li može da prokomentariše sve ove informacije Đilas juče nije odgovorio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
zdjurdjevic

26.11.2020 07:03

Znači, žrtvuje se Petković, kakvo spasonosno rešenje! Brat Gojko jednako Bratu Andriji, e to neće proći. Her Gebels Milovanoviću, kako se toga nisi ranije setio , već ti je morao brat po karakteru Vučićević da to iskonstruiše uz dozvolu Svevišnjeg?

Mily

26.11.2020 11:17

Sta sve srpska opozicija nece izmisliti ne bi li ocrnila rad Vlade i Vucica... Ovim su dokazali da su spremni na sve da bi se ponovo docepali vlasti, ali uzalud!

star

26.11.2020 13:26

Verujem da postoje osnove u ovome svemu da se pokrene nadležno tužilaštvo i otkriju svi prljavi poslovi, koji se vode pod rukom Đilasa.

Dejo

26.11.2020 13:30

Eto kakva je opozicija oni žive u lažima.