OŠTAR ODGOVOR IMAMOVIĆU: Poslanik Srbljanović JASAN - ponosan sam što u Priboju NEMA diskriminacije!

Autor:

Vesti

21.11.2020

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodni poslanik iz Priboja Stefan Srbljanović, oštro je reagovao na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova na izlaganje narodnog poslanika Enisa Imamovića, koji je u nekoliko navrata Priboj i druge gradove Raške oblasti proglasio diskriminatornim i naveo da pripadnici bošnjačke manjine nisu zastupljeni u institucijama poput policije,tužilaštva i sudova.

RepublikaFoto: Instagram.com/srbljanovic_stefan
Govor poslanika Stefana Srbljanovića

- Na prethodnoj skupštinskoj sednici posvećenoj Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, izrečeno je nekoliko neistina. Poslanik Imamović iz poslaničke grupe Ujedinjena dolina, pomenuo je grad iz kog dolazim u negativnom kontekstu u par navrata izjavivši da pripadnici bošnjačke manjine nisu zastupljeni u institucijama sa javnim ovlašćenjima kao što su sudovi, tužilaštva i policija - počeo je Srbljanović i dodao:

- To bi značilo da u Priboju u tim institucijama ne radi niko ko je bošnjačke nacionalnosti, što nema veze sa istinom. Takođe, stranka gospodina Imamovića, uz još dve bošnjačke stranke je deo lokalne vlasti iako je Srpska napredna stranka mogla i bez njih da formira većinu ali je na taj način pokazala svoju širinu i odnos prema manjinama. Smeta mi i ta vrsta malicioznosti kada se govori da se država ponaša diskriminatorski u slučaju pandemije korona virusa a pomoć dobijamo podjednako svi i u Priboju, Novom pazaru, Tutinu i Sjenici. Korona virus ne pravi razliku između nacionalne i verske pripadnosti, svi imamo istog neprijatelja protiv koga se borimo a to je korona - zaključio je Srbljanović.

Kompletan govor Stefana Srbljanovića možete pogledati u videu.

 

 

Takođe, on je čestitao Gordani Čomić izbor na mesto ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i poželeo joj je puno sreće u radu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading