REPUBLIKIN RETROVIZOR: Korona u Srbiji postavlja nove rekorde, krvave pucnjave u Beču i Aranđelovcu, Bajden na vrhu SAD, Zvezda grmi u LE

Autor: Republika

Vesti

08.11.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protekla sedmica za nama bila je vrlo zanimljiva. Srbija je ušla u treći talas korone sa rekordnim brojkama zaraženih. U svetu su u prvom planu predsednički izbori u SAD i zastrašujući teroristički napad u Beču. Ubistvo kriminalca Dragana Pavlovića Gastona navelo je javnost da stane na stranu ubice. Crvena zvezda je pobedom nad Gentom nastavila odlične partije u Ligi Evrope, otvorivši vrata druge faze.

Foto: AP/Tanjug/printscreen
Republikin retrovizor

Treći talas korone, bez policijskog časa

Srpski narod i vlast se ponovo grčevito bore protiv kovida. Treći talas je najžešći dosad. Preko 2000 ljudi na dnevnoj bazi biva zaraženo, dok je broj mrtvih neretko blizu ili čak preko 10 osoba.

I pored rekordnih brojki kod nas i u regionu, žestokih mera širom Evrope, naši stručnjaci tvrde da policijski čas nije potreban, već samo disciplinovano pridržavanje mera. Uvedeno je novo zaduženje komunalnoj policijsi da sme da naplaćuje kazne za nenošenje maski u zatvorenom i na otvorenom. Rad kafića i ostalih ugostiteljskih objekata je ograničen do 21h. 

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Korona na srpskim ulicama (Ilustracija)

Takođe, posle sahrane mitropolita Amfilohija, preminulog od korone, zarazili su se i patrijarh Irinej i vladika Joanikije.

Bajdenova neslavna pobeda

Smena na čelu predsednika SAD. Predstavnik Demokrata Džo Bajden je došao do 270 potrebnih elektorskih glasova naspram 214 doskorašnjeg lidera Amerike, republikanca Donalda Trampa. Ljuta borba se vodila za svaki glas, svaku državu i uposle izuzetno tesne borbe došlo je do smene na vrhu. Tramp je uvideo brojne nepravilnosti u mnogim državama i čeka se ponovno prebrojavanje i ispitivanje nepravilnosti. Odnosi Amerike i Srbije biće potpuno drugačiji sa Bajdenom na čelu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden i Donald Tramp

Teroristički napad u Beču

Čitav svet se zgrozio i saosetio sa građanima Beča, jednog od najmirnijih i najbezednijih gradova na svetu.

U centru Beča su ispaljeni hici kod sinagoge, a mediji navode da je napadač pucao na policajca koji je čuvao sinagogu i da je on životno ugrožen. 

RepublikaFoto: printskrin
Kadar tokom terorističkog napada

Ubijeni napadač, koji je usmrtio četiri lica i povredio više od 17 osoba, etnički Albanac poreklom iz Severne Makedonije Kujtim Fejzulai imao je kontakte i sa mladim albanskim islamistima poreklom sa Kosova koji žive u Austriji, tvrde austrijski mediji.

Ubio siledžiju lovačkom puškom

Krvavih ishoda nije manjkalo ni kod nas. Jedno ubistvo se izdvojilo u moru ostalih zločina i krivičnih dela.

Saša Radovanović (49) uhapšen je u sredu oko 21 sat u Aranđelovcu zbog ubistva komšije Dragana Gaše Pavlovića (48), kojem je presudio lovačkom puškom.Zločinu je prethodilo dugogodišnje maltretiranje koje je Saša trpeo od Dragana, a kobnog dana je na ulici dobio batine od njega.

RepublikaFoto: Printscreen
Dragan Pavlović Gaston

Kako se dalje ispostavilo, Pavlović je važio za velikog kriminalca i siledžijusa "debelim" dosijeom. Komentari podrške usledili su na Radovanovićev račun, jer se suprotstavio gangsteru na jedini mogući način.

Zvezda se uzdiže u Evropi

Izabranici Dejana Stankovića posle sjajnih 5:1 protiv Libereca nisu razočarali u trećem kolu Lige Evrope nego su upisali trijumf i protiv Genta 2:1. Slavlje su doneli Aleksandar Katai i Gelor Kanga.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde slave protiv Genta

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading