Poznato stanje Joanikija: Evo kako se oseća vladika

Autor: blic

Vesti

06.11.2020

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je u sredu uveče potvrđeno da je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije pozitivan na korona virus, danas je informativna služba ove eparhije objavila da je zdravstveno stanje episkopa "uredno".

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Hram
Vladika Joanikije

"U redovnim lekarskim vizitacijama konstatovano je da je Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikije urednog zdravstvenog stanja prema objektivnim parametrima i subjektivnom osećaju", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Fizikalni pregledi pokazuju da su nalazi po sistemima uredni, dok su kontrolni laboratorijski nalazi u fiziološkim opsezima. Primera radi, glavni marker zapaljenja – CRP ima vrednost 2,92 (normalno je do 5). Кontrolni snimak pluća je planiran za sutra. Osnovni vitalni parametri (telesna temperatura, saturacija, krvni pritisak) konstantno imaju fiziološke vrednosti. Dakle, od utorka 3. novembra Episkop Joanikije nema povišenu telesnu temperaturu".

Vladika je pod redovnim lekarskim nadzorom i prima ordiniranu adekvatnu terapiju u Đurđevim Stupovima, katedralnom manastiru Eparhije, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading