KRLJANJE U OPOZICIJI - Tadić: ŽIVKOVIĆ JE LAŽOV!

Autor: Mediji, Republika

Vesti

04.11.2017

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić nazvao je nekadašnjeg stranačkog kolegu iz DS Zorana Živkovića lažovom, a u taj koš smestio je i dramsku spisateljicu Biljanu Srbljanović, kao koautorku spomen-obeležja ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću.

RepublikaFoto: Tanjug
Ne samo da laže da sam ja blokirao podizanje spomenika nego je Živković zaista predložio ovaj zastrašujući escajg, rekao bivši predsednik Srbije

Tadić je žestoko reagovao zbog njihovih zamerki da tokom njegovog osmogodišnjeg predsedničkog mandata i isto toliko godina provedenih na čelu DS nije uradio gotovo ništa na odavanju počasti Đinđiću i da se protivio podizanju spomen-obeležja.

- Ne samo da laže da sam ja blokirao podizanje spomenika Đinđiću nego je Živković zaista predložio ovaj zastrašujući escajg - poručio je Tadić i podsetio na Đinđićevu bistu koju je akademski vajar iz Čikaga Boban Ilić uradio od viljušaka i kašika i svojevremeno ponudio kao poklon Beogradu.

Komisija odbila rešenje

Tadić kaže da ovo rešenje nije odbio on, već Komisija za trgove i ulice, uz obrazloženje da nije primereno liku i delu Đinđića, a na čelu te komisije bio je Mileta Prodanović, danas član Živkovićeve Nove stranke. Bivši predsednik u svom otvorenom pismu nabraja šta je sve prethodna vlast uradila u spomen ubijenom premijeru i šta je sve inicirala. On napominje i da su inicijative za podizanje spomenika Đinđiću blokirali predstavnici sadašnje vlasti i DSS.

- Podsećam javnost i na to da smo sve što smo do 2012. izgradili u znak sećanja na lik i delo Zorana Đinđića morali fizički da branimo od napada i skrnavljenja njegovih tadašnjih protivnika, a današnjih "poštovalaca i izgraditelja spomenika" - poručio je Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (118)

Loading
Jelena

04.11.2017 18:55

Ala su slozni, bice da ce ici u sest kolona, mada je bilo predvidjeno u pet.

kontesanera

04.11.2017 18:57

Da nije tužno stanje u opoziciji bilo bi smešno,oni su pravi cirkuzanti,zabavljaju narod svojim svađama.

miljana

04.11.2017 19:03

To je jedino sto znaju,da se svadjaju i da prave prbleme gradjanima.

zana

04.11.2017 19:04

Ujedaju se Tadic i Zivkovic. Nema tu sloge.