Rama: Tači ima svu podršku Albanije u narednoj bici za Kosovo i za pravdu oslobodilačkog rata

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.11.2020

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da je optužnica protiv bivšeg predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija apsurdna i da on ima podršku Albanije.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug News Agency official
Edi Rama

Rama je na svom Tviteru napisao da je proces protiv Tačija apsurdan i da će na kraju "zapečatiti nevinost OVK i nemogućnost da se njena istorija prekroji".

- Hašim Tači ima svu podršku Albanije u narednoj bici za Kosovo i za pravdu oslobodilačkog rata - napisao je Rama.

Specijalni sud u Hagu danas je potvrdio optužnicu protiv Tačija, koji je nakon toga otišao u misiju Euleks odakle će biti prebačen u Hag.

Na potvrdu optužnice reagovao je i albanski predsednik Iljir Meta koji je kazao da veruje u njegovu nevinost i u i nevinost svih boraca tzv. OVK.

- Rat OVK je bio ispravan i herojski. Cenim čin ostavke predsednika Kosova Hašima Tačija, i odluku da se suoči sa optužbama i verujem u njegovu nevinost i nevinost svih saboraca, što je i u prošlosti potvrđeno - napisao je Meta i dodao da je to trenutak za razmišljanje o daljem jačanju saradnje i jedinstva, u najboljem nacionalnom interesu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading