EU NE KOMENTARIŠE "UDARNE VESTI": Konkretnije reakcije na optužnicu protiv Tačija nakon razmatranja daljeg razvoja situacije na Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.11.2020

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

EU je primila k znanju informacije o potvrdi optužnice protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i njegovoj ostavci i nastavlja da posmatra dalji razvoj situacije na Kosovu, kaže portparol EU Peter Stano.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Online
Hašim Tači

Stano je na redovnoj konfrenciji za medije, koju organizuje Evropska komisija, naglasio da su vesti o potvrdi optužnice Hašimu Tačiju i njegovoj ostavci "tek stigle", a da EU, po pravilu, ne komentariše "udarne vesti".

- Isto tako mi smo se uvek uzdražavali da komentarišemo individualne optužnice i slučajeve koji su u toku pred Specijalnim sudom - dodao je Stano.

Na pitanje kako će potvrda optužnice protiv predsednika tzv Kosova i njegova ostavka uticati na dijalog Beogrda i Prištine, Stano dodaje da će EU konkretnije reakcije imati kasnije, nakon što razmotri dalji razvoj situacije na Kosovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading