Izbegnuta katastrofa nadomak Beograda: Požar u PKB zbog tajkuna!

Autor:

Vesti

29.10.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz dana u dan otkrivaju se novi skandali u Poljoprivrednoj korporaciji Beograd, kojom, kao direktor, rukovodi Vojin Lazarević. Ovog puta, kako otkriva Srpski telegraf, zbog neodgovarajućih mera obezbeđenja, u noći između 13. i 14. oktobra izbio je požar koji umalo nije doveo do katastrofalnih posledica. Najgori scenario, kako kažu naši sagovornici iz PKB, izbegnut je pukom srećom.

RepublikaFoto: Đorđe Kojadinović
BRLJOTINE NA SVE STRANE Vojkan Lazarević

Podsetimo, naš list danima piše o tome kako Lazarević kardinalno rukovodi korporacijom i ometa dalje razvojne planove koje imaju arapski investitori. Preko svoje ovdašnje firme "Al dahra" investitori, koji su ispunili sve obaveze, nameravaju da ulože još mnogo novca, međutim, ponašanje tajkuna Lazarevića ugrožava te projekte.

IZOSTALA NAGRADA

- Vatra je buknula iznenada, odmah su pozvani vatrogasci, ali njima treba vremena da stignu na lice mesta. Pošto se plamen nekontrolisano širio, malo je falilo da zahvati okolne objekte, a na udaru bi se prvo našlo čak 150 tona uskladištene soje. Samo prisebnošću nekolicine zaposlenih sprečena je katastrofa - ispričao je naš izvor iz PKB (podaci poznati redakciji), moleći da mu ne objavljujemo ime.

Kako je rekao, plaši se odmazde Lazarevića, koji otpušta radnike bez milosti.

- Rizikujući sopstveni život, jedan od radnika je skočio da gasi vatru i samo zahvaljujući njegovog prisebnosti, ali i hrabrosti da se suoči sa plamenom, silos sa sojom je spasen. Koliko sam čuo, radnik je zadobio povrede i prebačen je u bolnicu - dodaje naš sagovornik.

Pitanja bez odgovora

1. Ko je kriv za požar koji je izbio u noći između 13. i 14. oktobra?

2. Ko je i na koji način zadužen za bezbednost ljudi, opreme, životinja i uskladištenih žitarica u kombinatu?

3. Da li smatrate da ste, kao direktor, odgovorni za bezbednost i šta planirate da preduzmete da se situacije poput ove s požarom više ne bi događale?

4. Kako ste regulisali odnose i da li preuzimate obaveze koje je PKB imao prema penzionerima?

5. Da li svi zaposleni stranci imaju radne vize?

6. Da li je istina da sezonski radnici borave u nehumanim uslovima?

7. Da li se broj krađa smanjio i kako je rešeno obezbeđenje?

8. Da li je istina da sedmicama ne dolazite na posao i da svi projekti kasne s realizacijom?

9. Da li je istina da ste zaposlili rođaku Bojanu Ječmenicu, koja mesecima ne dolazi na posao, već boravi u Podgorici, iako ima izuzetno visoku platu, a projekti koje radi su problematični?

10. Da li je istina da vam je poslednju sistematizaciju radila osoba koja je izbačena s prethodnog posla zbog malverzacija, mobinga i nestručnosti (posedujemo izjave svedoka)?

Umesto da nagradi požrtvovanog radnika, Lazarević je učinio sve što je u njegovoj moći da ovaj incident s požarom zataška.

- Ne znam zašto to radi, valjda se boji da se ne povede neka istraga o bezbednosti radnika u kombinatu. U tom slučaju, sigurno bi se postavilo i pitanje odgovornosti direktora. Po kombinatu se šapatom priča svašta, ali niko se ne usuđuje čak i da pita šta se dogodilo sa tim radnikom - iskren je naš sagovornik.

Radnik PKB: Kolega je, rizikujući život, skočio da gasi vatru i tada je povređen

LAŽNA SLIKA

Inače, Lazarević je prethodnih dana, suočen sa činjenicom da se otkriva istina o tome kako radi, u pojedinim medijima pokušao da predstavi da u kombinatu teku med i mleko. Sve je, međutim, suprotno... Otpušta i zapošljava kako mu se prohte, krave na farmama žive u oronulim štalama, dok je strance koje zapošljava i sezonce smestio u prostor nedostojan ljudi. Oni nemaju ni minimum uslova za život, toaleti se raspadaju i mahom su van funkcije, kao i tuševi, spavaonice su u užasnom stanju.

Na pitanja koja Lazareviću šaljemo od septembra tajkun nije odgovorio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading