SADA SU PALI NAJNIŽE! U mržnji prema Vučiću đilasovski portal dokazao da ne zna za granicu!

Autor: Republika

Vesti

22.10.2020

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tonu sve dublje!

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Skandalozna karikatura Dušana Petričića objavljena na Instagramu portala Nova

Đilasovsko-tajkunski mediji, koji u svakoj prilici i na svakom mestu po komandi napadaju vlast u Srbiji i predsednika Aleksandra Vučića, prevršili su svaku meru!

Naime, portal Nova objavio je na svom Instagram profilu skandaloznu karikaturu osvedočenog srbomrsca Dušana Petričića u kojoj je Srpska napredna stranka optužena za fašizam (?!).

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Dušan Petričić

- Moderno sa dva lica - piše u tekstualnom delu karikature dok je na samoj ilustaciji nacrtano odelo na čijoj se jednoj polovini nalazi logo naprednjaka, a na drugoj simbol Trećeg rajha - kukasti krst.

 

 

Ovo je samo još jedan u nizu besprizornih napada na režim u Srbiji čiji je cilj da se Aleksandar Vučić proglasi za okorelog diktatora i izjednači sa najvećim zločincima u ljudskoj istoriji - nacistima.

Potpredsednica Đilasove Stranke slobode i pravde oduševljeno je lajkovala post.

Komentarišući sramnu Petričićevu uradak, politički analitičar Branko Radun konstatuje da ovakva karikatura služi jednoj propagandi.

 

 

 


- Mislim da nije ni dobro ni istinito porediti bilo koga na političkoj sceni sa nacizmom, to je jedan istorijski fenomen iz prošlosti, veliko zlo koje je dominiralo Evropom i sa čim se ne može niko porediti. Ali to je manir "druge Srbije", koji svoje političko-ideološke protivnike nazivaju Nacistima, napadaju sve koji nisu na njihovoj strani i markiraju ih kao fašiste. Problem je što na taj način daju materijal našim protivnicima, Hrvatskoj, bošnjačkoj propagandi, koje se trude decenijama da dokažu da smo genocidan narod i služe njihovoj propagandi. Ovakve karikature i ovakvi ljudi su vrlo često finansijski podržani od strane stranaca i njihovih medija. Vidite samo ko je vlasnik tog medija, ko ga finansira i podržava, biće vam jasno odakle takvi sadržaji u tom sektoru političkom i ideološkom - navodi Radun za Srpski telegraf.

 

Petričiću Vučić izvor inspiracije

Na meti karikaturiste Petričića neretko se nalazio i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Poput ove najnovije, i one karikature u čijem je središtu Vučić nisu ništa manje zlobne. Vrhunac Petričićevog bezobrazluka je izjava da je Vučić karikatura sam po sebi.

- Vučić je već svojom pojavom karikatura. Kad otvori usta, kad počne da se prenemaže, namešta naočare, ruke… Ne mogu da shvatim da neko može da mu poveruje - izjavio je karikaturista NIN i saradnik Nova.rs, Dušan Petričić.

- Već odavno je poznato da članovi i simpatizeri nekadašnjeg SZS-a svoje frustracije zbog političke nemoći i katastrofalnih rejtinga redovno iskaljuju na SNS-u, a posebno predsedniku Vučiću na koga su (ne)opravdano besni jer nemaju nikakve šanse da ga pobede na izborima. Karikature poput ove samo pokazuju slabost i bezidejnost onih političkih aktera koji stoje iza njih, a kojima su konstantni napadi na vlast, bez ikakvih granica i obzira, zapravo jedini politički program koji imaju - kaže Jelena Vukoičić, politički analitičar, za Srpski telegraf.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading