IZNENAĐENJE U NEMANJINOJ 11: Republika otkriva ko će voditi Ministarstvo prosvete!

Autor: Republika

Vesti

21.10.2020

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na novoj funkciji!

RepublikaFoto: wikimedia.org/Matija sa VMO
Foto: Ilustracija

Članica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Darija Kisić Tepavčević po svemu sudeći biće nova Ministarka prosvete, ekskluzivno saznaje Republika.

Iako će kompletan sastav novog kabineta u Nemanjinoj 11 biti poznat tek posle sednice Predsedništva SNS u nedelju, prema informacijama do kojih je došla Republika upravo je Tepavčevićeva najbliža tome da vodi resor koji je do sada vodio Mladen Šarčevič.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak je obelodanio da će nova Vlada Srbije biti "oročena" najkasnije do aprila 2022. godine, a u novom kabinetu će biti i dosta novih lica.

Ono što je do sada poznato je da će Siniša Mali ostati ministar finansija, da će Ivica Dačić biti novi predsednik skupštine, kao i da Aleksandar Šapić neće biti ministar, bez obzira na to što će njegov SPAS imati jedno ministarsko mesto.

 

 

 

Kratka biografija Darije Kisić Tepavčević

Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine.

Na istom fakultetu je magistrirala 2006. iz oblasti epidemiologije, a doktorirala je na temu: „Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom".

U februaru 2002. izabrana je u zvanje asistenta pripravnika za predmet Epidemiologija na Medicinskom fakultetu. U zvanje asistenta izabrana je u maju 2007. godine, a u isto zvanje ponovo u junu 2010. godine. Krajem te godine predložena je za izbor u zvanje docenta. Trenutno je vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Zamenica je direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut". 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
IG

22.10.2020 21:39

hahahahahahahahahhahahahahahahahhaahhahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahhhahahahahahhahahahhahahahahahahahhahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahahhahahahahahhhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahha