Vučić poslao Amfilohiju specijalni tip RESPIRATORA!

Autor: Republika

Vesti

19.10.2020

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit Amfilohije je 6. oktobra primljen na bolničko lečenje na odeljenje pulmologije Kliničkog centra Crne Gore nakon što je test pokazao da je pozitivan na koronavirus.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mitropolit Amfilohije

Juče je objavljeno da Amfilohije prima lek "remdesivir", koji je još nedostupan ostalim korona bolesnicima u Crnoj Gori.

Prema tvrdnjama više izvora "Antene M" iz SPC, Aleksandar Vučić je Amfilohiju navodno poslao specijalni tip raspiratora, koji zasad ne postoji u Crnoj Gori, ali ni u redovnom državnom zdravstvenom sistemu Srbije.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC je 11. oktobra saopštila da Amfilohije "od samog početka lečenja nema potrebu za dodatnim kiseonikom".

Prethodno, Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori je 9. oktobra objavila da su Vučić i Amfilohije telefonski razgovarali.

- Amfilohije je srdačno zahvalio Vučiću na brizi i pažnji i prenio blagoslov i molitve svom srpskom narodu koji je uz njega i u ovim teškim izazovima.

Iz srpske ambasade "iskazana je spremnost Srbije da u svakom trenutku pomogne na bilo koji način, ako za to bude potrebe".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading