PASTOR OTKRIO KAD ĆE BITI FORMIRANA POKRAJINSKA VLADA

Autor: Tanjug

Vesti

13.10.2020

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrajinska vlada biće formirana do 29. oktobra, izjavio je danas predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Ištvan Pastor
On je ocenio u izjavi za Panon RTV da je sada na SNS, kao partiji koja je dobila najviše glasova na izborima, da donese odluke i predloži personalna rešenja, ali i da očekuje da će do 29. oktobra biti formirana pokrajinska vlada.

Takođe, kaže da će do 3. novembra, kada ističe zakonski rok od 90 dana, to biti okončano i na republičkom nivou.

Navodi da se, iako u javnosti nisu bili vidljivi, protekle sedmice odvijali bitni dogovori oko podele resora u lokalnim samoupravama.

- To je veliki i zahtevan posao, ali i trenutak kada se u lokalnim izborima može reći da je stavljena tačka na ''i" - rekao je Pastor za mađarski radio iz Subotice.

- Što se tiče izveštaja Evropske komisije, on je kao čardaš, dva koraka levo, dva koraka desno, vrlo je uravnotežen, vrlo izmeren, i poput koraka čardaša, ne vodi nikuda, to je neka vrsta tapkanja u mestu. Mislim da to ne govori o Srbiji, već u kojoj meri je Evropska unija spremna za proširenje, koliko je spremna sebe da posmatra ozbiljno - naveo je.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading