Đurić: Monstruozan napad na sigurnost stanovništva u Brnjici - PORUKA SRBIMA DA SE ISELE!

Autor:

Vesti

05.10.2020

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić okarakterisao je napad na srpsku decu u Donjoj Brnjici kao kukavičluk, divljaštvo i varvarstvo, a predstavnicima međunarodne zajednice, koji imaju misije na KiM, je poručio da je posebna odgovornost za taj događaj na njima.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

On je naglasio da napad na decu treba da osude svi, bez obzira da li su Srbi ili Albanci.

Ðurić je podsetio da u ovom trenutku na KiM ima više od 3.500 stranih vojnika u KFOR-u, misiji EULEKS-a, ali tu je i kosovska policija.

- Mi još uvek nismo imali osudu ovog napada na decu nijednog predstavnika međunarodne zajednice, a nije u pitanju nejasna situacija. Na snimcima se vidi terorista u crnom kako dolazi ispred školskog dvorišta, poteže pištolj na decu, juri ih, puca - izjavio je Ðurić u jutarnjem programu TV Pink.

Kako kaže, reč je o monstruoznom napadu na sigurnost srpskog stanovništva u Brnjici i da je to poruka Srbima da odatle treba da se iseljavaju.

Navodi da je zbog takvih napada potrebno stalno prisustvo KFOR-a na tom mestu, ali i kosovske policije.

- Naš narod je reagovao pribrano. Ostali su privrženi svojim ognjištima. Atmosfera među Srbima je takva da se drže zajedno i što je važno oni znaju da u materujalnom smislu mogu da računaju na podršku države Srbije - poručuje Đurić.

Srbija, kako kaže, želi da izbegne destabilizaciju prilika na KiM, da se izbegne ono što se danas dešava na Nagorno-Karabahu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading