ĐILAS IMA PROBLEME SA PAMĆENJEM! Siniša Mali podsetio lidera opozicije koliko se loše živelo za vreme nejgove vladavine

Autor: Kurir, Republika

Vesti

03.10.2020

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali danas je reagovao na najnovije prozivke predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa i ukazao da kada god Đilas kaže da ima plan svakog građanina Srbije prođu žmarci, jer se sećaju kako su živeli za vreme njegove vladavine.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug/R. PRELIĆ
Siniša Mali i Dragan Đilas

- Ne tako davno, taj isfrustrirani, besciljni i bezidejni pokušaj od političara ostavio nam je dug u Gradu Beogradu od 1,2 milijarde evra, deficit od preko 20 odsto, ali je zato svoje firme obogatio za 619 miliona evra, naveo je Mali u saopštenju.

On je podsetio da su i roditelji značajno više plaćali vrtić u Đilasovo vreme, da je gradio "fantomski" Pazl grad, da je od dece oduzeo Pionirski grad, kao i da nije isplaćivao pomoć trudnicama i porodiljama.

On je konstatovao da gomile cifara koje, kako je objasnio, Đilas proizvoljno iznosi, ne mogu da ga dovedu ponovo na vlast.

- Dragan Đilas očigledno ima problem sa pamćenjem, kada je u stanju da izgovori da niko u Srbiji ne sme da ima platu manju od 350 evra, jer očigledno da je zaboravio da je za vreme vladavine njega i njegovih pajtosa minimalna zarada bila duplo manja nego što je danas - objasnio je Mali i upitao da li su zarade za vreme Đilasa bile dostojne čoveka.

Ministar je komentarišući Đilasov plan po pitanju plata zdravstvenih radnika naveo da je očigledno i da taj "lažni patriota" zaboravlja u kakvim su neuslovima i za kolike plate ti vredni ljudi radili u njegovo vreme.

- To su Potemkinova sela Đilasove politike kojom pokušava da se ponovo uvali u fotelju i da nastavi da krade. Doduše, građani ove zemlje su odavno shvatili u kom smeru ide Đilasov najnoviji nagon da se predstavi kao filantrop. Plata medicinske sestre u Kliničkom centru Srbije bila je tada oko 31.000 dinara, dok ona danas zarađuje duplo više. Toliko o Đilasu kao čovekoljupcu, naveo je Mali.

Ministar finansija je naveo i da je očigledno da Đilas ne može da podnese uspehe koje Srbija postiže, a koje prepoznaju značajne međunarodne finansijske institucije.

- Đilas očigledno shvata da je ekonomska politika koju Srbija vodi uspešna, a taj uspeh boli. Zato brže bolje pravi fantomske planove ne bi li se dokopao državne kase i krenuo da arči teško zarađen novac svih građana - rekao je on.

Mali je naglasio da je ekonomska politika sada zasnovana na realnim osnovama, a ne na fantazijama.

- I pored teške situacije koja je pogodila čitav svet, Srbija je prema prvim fleš procenama, u trećem kvartalu ostvarila rast od 0,1 odsto. Nezaposlenost u drugom kvartalu je na istorijski niskom nivou od 7,3%. Činili smo i činimo i dalje sve da građani i privreda ove zemlje što manje osete posledice pandemije virusa korona. Iskreno verujem da ćemo biti najbolji u Evropi po privrednom rastu, rekao je Mali.

Ministar je dodao da je uprkos pandemiji virusa korona u prvih sedam meseci u Srbiju stiglo 1,613 milijardi evra stranih investicija.

- Ponovo smo prvi po pitanju stranih direktnih investicija na celom Zapadnom Balkanu, uprkos svim izazovima. Više od 60 odsto njih je odlučilo da ulaže u Srbiju. S obzirom na to da ceo svet vidi i prepoznaje odlučnu i pre svega odgovornu ekonomsku politiku koju forsira naš predsednik Aleksandar Vučić, uopšte nemam sumnji da ćemo postići još bolje rezultate i privući još više investicija, rekao je ministar finansija.

Mali je zaključio da će Srbija nastaviti da gradi i da stvara bolji život za sve građane Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading