Što je babi milo... Da se kladi, izgubio bi milione! Đilas: Vlast pada za godinu i po!

Autor:

Vesti

02.10.2020

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se klade na političke prognoze o padu vlasti, opozicionari predvođeni liderom SSP Draganom Đilasom, izgubili bi silne milione. Uprkos promašajima u predviđanjima, kako je pokazala praksa, Đilas je izjavio da je siguran da će u narednih godinu i po dana doći do promene vlasti u Srbiji na svim nivoima.

RepublikaFoto: Tanjug
Dragan Đilas

- Ova vlast se ponaša kao da nikad neće da svane novi dan, kao da sutra ne postoji. Poslednji je čas da od Srbije stvorimo normalnu državu kojom će vladati Ustav i zakoni i u kojoj sistem vrednosti u svim oblastima neće biti na nivou "Zadruge"' i "Parova" - rekao je juče lider SSP.

SAMO NE IZBORI

A onda je priznao da vlast ne može da bude poražena demokratskim putem, na izborima, nego bi da mu maltene bude poklonjena. Đilas je, na pitanje kako omogućiti građanima da slobodno iskažu volju na izborima, kazao da očekuje da će doći do sporazuma vlasti i opozicije pod okriljem Evropske unije, čije će sprovođenje garantovati jednake izborne uslove za sve učesnike.

- Jasno je svima da, kad imate izbore na kojima ne učestvuje najveći deo opozicije, a oni koji učestvuju ne mogu da osvoje ni dva odsto glasova, onda u ovoj zemlji postoji neki problem koji mora da se reši. Taj problem se može rešiti samo dogovorom i sporazumom.

Ima i računicu i više krivokapića

Đilas je na pitanje može li opozicija u Srbiji da pronađe svog Zdravka Krivokapića, kao što se to desilo u Crnoj Gori, kazao da u Srbiji postoji više ličnosti koje mogu da pobede Aleksandra Vučića.

- Opozicija će imati kandidata za predsednika koji će ujediniti Srbiju. Čoveka koga poštuje Srbija i koji će ponuditi jedinstvo, a ne podele i mržnju.

On je ocenio da SNS sa svim svojim koalicionim partnerima ne može da računa na više od 1,8 miliona glasova i procenjuje da će opozicija na narednim izborima sigurno pobediti ako na glasanje izađe oko četiri miliona birača, što je, prema njegovim rečima, sasvim realno.

BRBLJANJE BEZ SMISLA

Nije objasnio na čemu temelji sigurnost u predviđanje. Naročito što je praksa pokazala da opozicionari nisu slavni prognozeri. Naprotiv, Đilasovi doskorašnji saborci u SZS, lideri NS Vuk Jeremić i Dveri Boško Obradović govorili su da će Vučić potpisati nezavisnost Kosova na Vidovdan, pa u Beloj kući 4. septembra, kada je postignut istorijski ekonomski sporazum... "Upozoravali" su i da će 2020. biti presudna i izbori održani dva puta, lažni na proleće i pravi na zimu, kad će vlast biti poražena. Prognozirali su da će Vučić izgubiti na predsedničkim izborima, a on je dobio 12 odsto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno...

- Đilas je izgleda rešio da preotme Jeremiću titulu samoproglašenog Nostradamusa, trenutno se njih dvojica takmiče u disciplini "promašaj decenije". U junu su tvrdili da će novi izbori biti za šest meseci, sad su pomerili očekivanja za još godinu i po. Juče Đilas poriče da izlaze na naredne izbore, danas tvrdi da izlaze i pobeđuju. To više nisu nikakve izjave, to je brbljanje bez smisla i značaja. Ni sami sebe ništa ne razumeju - kaže za Srpski telegraf član Predsedništva SNS Vladimir Orlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Mrmot

02.10.2020 21:17

Đilas nastavlja sa svojom promašenom politikom...

Perica Savic

02.10.2020 21:20

Vlast se bira na izborima,nije mi jasno kako je mislio?Sledeci izbori su za 4 godine.

Dragan

03.10.2020 00:12

Đilase vlast neće pasti nikada sve dokle god se tia motaš u opoziciji i politici. Jadan je onaj koga ti podržiš na narednim izborima jer je zbog tebe unapred osuđen na neuspeh. Svakim danom sve više toneš i postaješ politička prošlost. Samo me čudi što sve ove novine uopšte pišu o tebi jer si ti postao promašena tema i investicija.

Veliša

03.10.2020 02:32

Priča gluposti pre svega on dok je bio na vlasti zemlja je bila na ivici bankrota treba da ga bude sramota za to što je izjavio.