SA OGROMNOM PAŽNJOM PRATE USPEHE SRBIJE I VUČIĆEVE AKTIVNOSTI! Mediji u Hrvatskoj o dolasku DFC u Beograd: SRBIJA SE SPAJA NA JADRAN!

Autor: Republika

Vesti

22.09.2020

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Realizacija Vašingtonskog sporazuma i dolazak Međunarodne razvojne finansijske agencije DFC u Beograd jedna je od najvažnijih tema i u hrvatskim medijima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
I Hrvati mu priznaju uspehe: Aleksandar Vučić

Tako, primera radi, hrvatski portal Dnevno u tekstu pod naslovom "SRBIJA SE SPAJA NA JADRAN! Direktan put za more kreće u izgradnju: Sve organiziraju Amerikanci" veliku pažnju posvećuje infrastrukturnim projektima i američkim investicijama za koje se nedavno u Ovalnom kabinetu izborio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

 

 

- Autoput Niš – Merdare – Priština omogućit će Srbiji izlazak na albansku luku Drač na Jadranskom moru. Takođe će povezati oko pola miliona građana Srbije koji žive u Pirotskom, Nišavskom i Topličkom okrugu. Put od Prištine preko Tirane do Drača i Jadranskog mora već je izgrađen. To bi praktično bio još jedan autoput koji bi Srbiju direktno povezao s morem - piše pomenuti portal, čime se praktično priznaje da je sprska delegacija na čelu sa predsednikom u Vašingtonu sklopila istorijski sporazum.

Foto: printscreen
Naslov članka na portalu Dnevno
 

 

Podsetimo, specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel se obratio srpskom narodu i istakao da u Vašingtonu nisu potpisani samo papiri, već je sporazum znači nove poslove i radna mesta.

- Ovo nisu papiri, već novi poslovi, radna mesta, razvoj privatnog sektora - rekao je Grenel, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Boris

22.09.2020 11:03

Dolazak DFC-a u našu državu je šansa za ceo region a ne samo za Srbiju

Stefan

22.09.2020 11:04

Zemlje regiona, a posebno Hrvatska, su zavidne na uspehu koji Srbija poslednjih godina beleži po pitanju ekonomije.

Perica Savic

22.09.2020 11:12

Hrvati veoma ozbiljno prate situaciju u nasoj zemlji.

Milorad Petković

22.09.2020 11:14

Srbija je uradila mnogo i mnogo toga dugujemo Aleksandru Vučiću koji odgovorno radi svoj posao.