(VIDEO) SIMBOLIKA NE PLAĆA KIRIJU! Grenel: Ovo nisu papiri, već nova radna mesta za narod u Srbiji!

Autor: Republika

Vesti

22.09.2020

10:24 >> 10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je da sporazum iz Vašingtona i dogovori danas postignuti u Beogradu nisu samo reči na papiru, već znače nove poslove za ljude koji žive u ovom regionu, nova radna mesta i razvoj privatnog sektora.

RepublikaFoto: Tanjug

U Ambasadi SAD u Beogradu danas su zvanično počeli sastanci predstavnika privrednih komora Srbije i tzv. Kosova sa specijalnim savetnikom predsednika SAD Ričardom Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije, DFC.

Potpredsednik Evropske komisije Žozep Borel istakao je da je ovo prilika za investicije i razvoj privatnog sektora i nova radna mesta, i u Srbiji i na tzv. Kosovu i u regionu.

- U našoj delegaciji u Beogradu je kompletna ekonomska moć američke vlade. Imamo priliku za investicije i razvoj privatnog sektora i nova radna mesta, i u Srbiji i na Kosovu i u regionu - rekao je Borel.

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel se obratio srpskom narodu i istakao da u Vašingtonu nisu potpisani samo papiri, već je sporazum znači nove poslove i radna mesta.

- Ovo nisu papiri, već novi poslovi, radna mesta, razvoj privatnog sektora - rekao je Grenel.

- Ne bismo bili ovde da nije predsednika Trampa, koji je verovao da nešto drugo može da se desi. Verovao je u to da može privreda da se stavi u prvi plan i akcenat na radna mesta. Data su obećanja narodu Srbije i hoćemo da nas smatrate odgovorim. Ovo nisu samo reči na papiru, već poslovi za ljude koji ovde žive - poručio je Grenel i istakao da je to poruka za srpske građane.

Kako je rekao, predsednik i SAD veruju u snagu privatnog sektora, da način razmišljanja "spolja" doprinese da i vlada shvati na koji način privatni sektor može da "cveta".

- Simbolika u političkim razgovorima nikada neće moći ljudima da plati kiriju, to radi privatni sektor - rekao je Grenel.

Ono što je postignuto u Vašingtonu deluje i jeste veliko, istakao je Grenel.

- Simbolika jeste značajna, ali se tiče otvaranja radnih mesta. Neka nas narod Srbije smatra odgovornim da reči na papiru nisu dovoljne dok ne dođe do masovnog otvaranja radnih mesta, do ekonomskog razvoja i dok porodice ne počnu da ostaju u ovom regionu - rekao je Grenel.

Kako je ranije najavljeno, tema sastanka je realizacija projekata u oblasti energetike, prerađivačke industrije, ekologije i podrške malom biznisu, koje će delom finansirati DFC, a koji su dogovoreni sporazumom u Vašingtonu.

Pored Grenela, sastanku su prisustvovali izvršni direktor DFC Adam Boler, ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, predsednici privrednih komora Srbije i Kosova, Marko Čadež i Berat Rukići, kao i predsednik Američke privredne komore Zoran Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
mile

22.09.2020 10:50

zabole nas za vas ivaša radna mesta

Drakče

22.09.2020 12:50

@mile - Nisu to njihova radna mesta. To su nova radna mesta za narode Republike Srbije.