Ministar Vulin: Na vežbi će biti prikazana srpska sila koja nije viđena od vremena JNA

Autor: Republika

Vesti

21.09.2020

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je najavio impozantnu vežbu, ali je naglasio i da je srpski narod miroljubiv i da nije za ratove.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Aleksandar Vulin

- Na velikoj vežbi u oktobru prikazaćemo nultu seriju PASARS-a kako pogađa ciljeve u vazduhu i „Pancir“ koji je svetski priznat sistem i koji je verovatno najbolji protivvazduhoplovni sistem na kratkom dometu, a koji je pokazao da može da gađa i po zemlji, tako da ne bi bilo pametno igrati se sa Vojskom Srbije - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u jutarnjem programu Televizije „Pink“ najavljujući predstojeću vežbu u prvoj polovini oktobra.

 - Nećemo nikoga da diramo, ali nemojte se igrati sa nama, nije to pametno - poručio je ministar Vulin.

 
Prema njegovim rečima, velika vežba će biti održana na Pešteru.
 
- Sve što leti mora i da gađa. To je maksima i videćete prvi put sve helikoptere naoružane, sve migove naoružane, biće svi orlovi i galebovi naoružani, naš PVO će biti naoružan. Videćete jednu silu, jednu srpsku silu koju niste mogli da vidite od vremena JNA i baš smo ponosni na to - zaključio je ministar odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading