"LAŽIMA SE UVALJUJE U ŽIVO BLATO"! Siniša Mali zapušio usta Đilasu posle kritika "Moje prve plate"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.08.2020

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali izjavio je danas, povodom saopštenja Stranke slobode i pravde koja tvrdi da program "Moja prva plata" nije pomoć za mlade i privredu, da je jasno da Dragana Ðilasa boli uspeh države, jer ga doživljava kao sopstveni neuspeh.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug/R. PRELIĆ
Siniša Mali i Dragan Đilas

Mali je istakao u saopštenju da taj program upravo podstiče zapošljavanje mladih, kao i privredu da reši problem nedostatka kadrova.

- Kao i obično, Ðilas i njegove pristalice iako nisu ni blizu vlasti, niti uživaju podršku naroda, sada prevazilaze sebe najnovijim glupostima i izmišljotinama o programu Moja prva plata, na koji smo ponosni. Nove laži ih još dublje uvlače u političko živo blato u kojem se nalaze - istakao je Mali.


On kaže da ih mnogo boli to što su bez ideje, ali i daleko od fotelje, kao i da je jasno da se očuvanje ekonomije u nikad težim uslovima dočekuje na nož, naoštren sečivom zavisti.

 


- Tako se ne vodi politika, niti dolazi ni na vlast. Izmišljotine ne vode nikuda. Takva politika je politika prošlosti, a ne budućnosti i građani Srbije to jasno prepoznaju. Mi smo ponosni što smo osmislili program koji podstiče zapošljavanje mladih, kao i privredu da reši problem nedostatka kadrova - naveo je on.

Mali je podsetio da je planirano da se u program uključi 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, mlađih od 30 godina, koji nemaju radno iskustvo, a nalaze se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Ministar finansija je objasnio da će NSZ mladima sa završenom srednjom školom mesečno isplaćivati naknadu od 20.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 24.000 dinara, te da radno angažovanje u okviru programa "Moja prva plata" traje devet meseci.

- Mi vodimo politiku budućnosti, a ne propasti kao oni. Mi zapošljavamo, dok su oni dok su bili na vlasti otpuštali i uništavali privredne aktivnosti u zemlji. Mladi sa novim programom imaju šansu da unaprede svoja znanja, steknu neophodno radno iskustvo i da nastave da grade svoju budućnost u Srbiji. Naša budućnost je mladost i u nju ulažemo, zašto bi to bilo sporno? - zapitao je Mali.

Ponovio je da je Dragan Ðilas majstor da od svake dobre vesti napravi nešto potpuno suprotno.

- Tako su mu smetale i mere podrške privredi, iako je zahvaljujući njima svaki zaposleni u proseku od države dobio oko 1.100 evra. Na njegovu žalost, činjenice ne može da preokrene - naveo je on i podsetio da su mere predvidele ogromnu podršku privredi, kao nikada do sada, čime su firme obezbedile dodatnu likvidnost u uslovima pandemije virusa korona.

Mali je istakao da je ponosan na odlične ekonomske rezultate koje Srbija postiže i ponovio da crni scenario, na Ðilasovu žalost, nećemo imati.

- Šta još reći o isfrustriranom, besciljnom i bezidejnom političaru koji je svoju političku karijeru gradio isključivo na zgrtanju sopstvenog bogatstva. Zadužio je grad Beograd za 1,2 milijarde evra, ostavio je deficit od preko 20 odsto. Imao je samo dobru ideju kako da svoje firme obogati za 619 miliona evra. A da ne pominjem (ne)brigu o srpskoj mladosti.

Setite se koliko se u Ðilasovo vreme plaćao vrtić, za koliko novca je opljačkao građane gradeći fantomski Pazl grad ili koliko meseci nije isplaćivana pomoć trudnicama i porodiljama, poručio je Mali.

 


Mnogo truda je uloženo da bi se ispravile takve greške i ponovo uspostavio red, dodao je Mali.

Takođe, naglašava da više nikada neće proći politika obmane, laži i otimanja.

- Njegove besmislene i neuke prozivke prestale su da iznenađuju, jer prerastaju u patologiju odnosno ogledaju se u opsesivno kompulsivnom sindromu, koji manifestuje prozivanjem svih pozitivnih dešavanja u zemlji, ali i zbog nemogućnosti da nastavi da krade. Istovremeno, to nam govori i koliko taj neostvareni političar mrzi svoju zemlju i svoj narod - kaže Mali.

Mali dodaje da na kraju može samo da kaže da će ova vlast nastaviti da gradi i stvara bolju budućnost i poručio:

- A Ðilasa neka nastavi da boli svaki uspeh koji ćemo ostvariti.

S SP tvrdi da program "Moja prva plata" nije ništa novo, niti je pomoć privrednicima i nezaposlenim mladim ljudima u korona krizi, već samo da se to do sada, kako kažu, zvalo naknada za volonterski rad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lea

18.08.2020 18:30

Crni Djilas.