VUČIĆU, ŠTA GOD DA URADIŠ BIĆEŠ KRIV: Zorana se baš nameračila na premijersko mesto, PREDSEDNIK ĆE MORATI DA PRESEČE!

Autor: Republika

Vesti

04.08.2020

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koga god da predloži za mandatara nove Vlade Srbije, predsednik Aleksandar Vučić nekome će biti kriv!

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Ovakav zaključak neminovno sledi ako se pažljivo čitaju izjave i saopštenja pojedinih funcionera Srpske napredne stranke čije su ambicije da budu na čelu kabineta u Nemanjinoj 11.

Krenimo redom.

 

 

Ana Brnabić, kao što je Republika već pisala, danas je gostujući u emisiji "Novo jutro" na TV Pink otkrila da je ona svakako kandidat za drugi mandat, ocenivši da postoji mogućnost da još jedna osoba iz stranke dođe na njeno mesto.

 

Brnabićeva, međutim, nije otkrila o kome se radi, već je samo istakla da je reč o "fenomenalnoj osobi".

Uz to, doskorašnja premijerka istakla je da predsednik Vučić ozbiljno razmišlja o koaliciji sa Aleksandrom Šapićem.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

Na sve ovo, brže bolje reagovala je Zorana Mihajlović i to iznoseći potpuno drugačije stavove.

- Koliko se sećam, na sednici Predsedništva stranke nismo razgovarali o novom premijeru. Čvrsto stojim pri stavu, a verujem i da svi mislimo da nova vlada mora biti još efikasnija, sposobnija, iskusnija i obrazovanija od dosadasnje, zbog svih izazova koji se nalaze pred našom državom. Nova vlada mora biti bolja od ove, u svakom resoru, od mog pa nadalje - izjavila je Mihajlovićeve ni ne pokušavajući da sakrije otvorene ambicije da bude na čelu srpske vlade. 

 

 

 

Pored svega, ona je na pitanje da prokomentariše izjavu Brnabićeve da je "Vučić bliži dogovor za koaliciju sa Aleksandrom Šapićem", odgovorila da će buduće vlade birati rukovodstvo Srpske napredne stranke na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. 

 

 

- Ne znam broj kandidata za novog predsednika vlade jer o tome nismo ni raspravljali  na sednici Predsedništva stranke pre par dana. Isto tako, ne izgleda mi ni da smo bliži koaliciji sa Šapićem, na osnovu razgovora na toj sednici. Kako god, konačna odluka i o izboru nove vlade i koalicionim partnerima biće doneta na organima stranke, na predlog predsednika države i naše stranke Aleksandra Vučića - zaključila je ona.

 

Ako se sve ovo ima u vidi, jasno je da će, kao i mnogo puta do sada, predsednik Vučić biti taj koji će morati da donese presudnu odluku.

Jasno je takođe i to da će, ma šta odlučio, bilo da je reč o budućim koalicijama, bilo da je reč o mandataru, jednima će on biti kriv za sve.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bane

05.08.2020 08:23

Bilo ko, osim dinkićevke, pouzdane američke poslušnice biće dobar. Ova tikva uobražena je loša i za mesto kafe-kuvarice, bez namere da uredimkafekuvarice.