Vučić jasan i glasan po pitanju "Oluje": NAJVEĆE ETNIČKO ČIŠĆENJE OD DRUGOG SVETSKOG RATA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.08.2020

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da ne može da podrži prisustvo srpskih predstavnika na proslavi Oluje u Kninu, ali je dodao da su možda njihovi argumenti jači,uz konstataciju da on to za sada ne vidi.

RepublikaFoto: Tanjug/STF
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Batajnici

On je novinarima u Batajnici rekao da je to preneo i predsedniku SDSS Miloradu Pupovcu, ali i da tim povodom neće reći nijednu težu reč.

 


- Ne želim da dođe do srspko-srpskih teških reči ili zida i sankcija na Drini. Ja ću se držati toga, a nisam oduševljen ovim potezom. Ali oni tamo žive i imaju svoje ideje, možda su njihovi argumenti jači od naših - zaključio je Vučić.

 


- Za nas je važno da Srbija i Republika Srpska zajedno obeležavanu stradanje srpskog naroda i tragediju zbog ostvarenja najtežeg etničkog čisćenja od Drugog svetskog rata - rekao je Vučić i najavio da će biti podignuto spomen obeležje, kao i na Petrovačkoj cesti gde je bombardovana kolona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Vlajko77

01.08.2020 09:34

Predsednik Vucic je rekao danas da ne moze da podrzi odluku da predstavnici Srba prisustvuju "proslavi" "Oluje " ali da ce pokusati da to razume !

Branko

01.08.2020 10:11

Predstavnici Srba iz Hrvatske su ucenjeni od strane vlasti u Zagrebu da moraju da prisustvuju obeležavanju Oluje ako hoće da budu deo vlasti u Hrvatskoj.

BozaB

01.08.2020 10:14

Nije mi jasan Srbin koji ide na proslavu etnickog ciscenja Srba u Hrvatskoj. To je nedopustivo.

Tanja

01.08.2020 20:12

@BozaB - Ti koji idu na proslavu Oluje su srbomrsci.