Šljivančanin o Đilasovom šlihtanju Hrvatima: Besramne laži plaćenika, sram ga bilo!

Autor: B. BOJIĆ

Vesti

28.07.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za sve pare je oklevetao Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, ni manje ni više, nego u hrvatskom Večernjem listu, gde se, kao usput, priključio Hrvatima koji pokušavaju da prisvoje jednog od najvećih svetskih naučnika Nikolu Teslu uprkos njegovom poreklu iz srpske pravoslavne svešteničke porodice i istorijskim činjenicama da su mu ustaše pobile porodicu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Đilas je, maltene, ustvrdio da Tesla može biti i Hrvat koliko i Srbin (?!).

- Zašto da se svađamo oko Nikole Tesle? Da li je činjenica da je bio Srbin koji se rodio i odrastao na teritoriju današnje države Hrvatske? Pa može li, pobogu, Tesla da nas spaja umesto da nas razdvaja - naveo je Đilas, ignorišući čak i krštenicu, koja je neoboriv dokaz porekla jednog od naših najvećih naučnika.

On je, kako je u više navrata pisao i Srpski telegraf, bio sin protojereja Milutina Tesle, pravoslavnog sveštenika u Smiljanu, i Georgine Đuke, rođene Mandić, čiji su otac i brat takođe bili pravoslavni sveštenici. Mada nikad nije krio to srpsko poreklo, naprotiv, Hrvati uporno pokušavaju da ga prisvoje. U tome im se praktično priključio i Đilas, prelazeći preko činjenice da je 91 član njegove porodice ubijen u NDH, a čak njih 14 svirepo je završilo život od ustaških noževa Ante Pavelića u zloglasnom Jasenovcu.

RepublikaFoto: Tanjug
Veselin Šljivančanin

Šljivančanin: Besramne laži plaćenika

Veselin Šljivančanin, nekadašnji oficir JNA i VJ i pukovnik u penziji, kaže da Đilas besramno laže i optužuje narod za ratove u bivšoj SFRJ:

- Od takvih plaćenika, mangupa, idiota me je sramota jer se radi o sramnom napadu u političke svrhe. Sram ga bilo! Što nije pomenuo svatove na Ilidži, zarobljene učenike u kasarni "Maršal Tito"...?! Beda od čoveka. Hrvati samo čekaju takve plaćenike da govore protiv Srbije. Izmislili bi takve da nema Đilasa samo da pokažu mržnju.

Osim toga, Đilas je rekao i da veruje da će uz podršku Evrope smeniti Vučića i tako doći na vlast u Srbiji. Etiketirajući Vučića kao jednog od "krivaca" za rat u Hrvatskoj, priznao je i da je "nosio crni flor za Sarajevo dok su ga Srbi napadali. Đilas je očigledno zaboravio kako je isfrabrikovan slučaj Markale, kao i istinu o Dobrovoljačkoj ulici. Naime, utvrđeno je da granate na sarajevskoj pijaci Markale nisu ispaljene sa položaja VRS. U napadu muslimanskih naoružanih formacija na pripadnike bivše JNA 2. i 3. maja 1992. u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu ubijena su 42 vojnika, prilikom dogovorenog povlačenja iz zgrade komande vojne oblasti, 71 ih je ranjeno, dok je 207 pripadnika JNA zarobljeno.

General Vladimir Lazarević u izjavi za Srpski telegraf ne krije ogorčenost zbog Đilasovih reči:

- To je nebuloza. Jadno i bedno da jedan, ne znam šta je on, političar ili biznismen, tako pogano kleveta svoju državu. Da se čoveku smuči, da ne veruje da neko iz Srbije, i to za hrvatsko glasilo, tako širi laž. Za žaljenje da se takav čovek nađe među nama.

Iza takvog nastupa stoji, kako ističe, zapravo Đilasova politički bolesna želja da se s vlasti skloni Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading