SKANDAL! Opštinski funkcioner vodio ženu na medeni mesec o trošku škole, đaci ostali na parkingu!

Autor:

Vesti

24.07.2020

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za đake gimnazije u Arilju maturska ekskurzija gorko je iskustvo. Vukovac i đak koji će najverovatnije biti "đak generacije gimnazije" ostali su na parkingu kad je 29. septembra autobus pun njihovih drugara krenuo za Italiju. Situacija koja je izazvala tugu došla je u žižu javnosti, jer je na putovanje krenuo predsednik Skupštine opštine Dragiša Terzić, a koji je svoju tek venčanu suprugu Ivanu, inače zaposlenu u opštini.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Dvojica dobrih đaka nisu mogli da otputuju sa drugarima, jer njihovi roditelji nisu imali novca. Đak generacije je na ekskurziji trebalo da proslavi i svoj 18. rođendan. Međutim, niko od nadležnih nije obratio pažnju na uzorno dete i najboljeg đaka i on je ostao na parkingu.

Roditelji koji su ispraćali svoju decu nisu mogli da veruju svojim očima kad su videli odlične đake van autobusa, a predsednika Skupštine opštine Dragišu Terzić, i njegovu suprugu u autobusu.

- Mislili smo da je došao da isprati decu. Kad ono, ode na ekskurziju sve sa ženom. Besni smo svi. To nije samo nepravda već skandal. Gde je ovo društvo krenulo i gde će stići? U koji deo mraka kada se politički funkcioner ugurava u dečju ekskurziju? - pita se jedan od roditelja, piše Blic.

 

 

 

Iako je očekivano da se postavi pitanje ko je platio maturantsku ekskurziju predsedniku Skupštine opštine, njegovoj supruzi, ali i direktoru škole Ranku Davidoviću, roditelje to ne interesuje. Kažu: "Jednako je grozno, ko god da je platio".

- Mogao da je plati ko hoće, opština, škola, oni sami. Ono što roditelje interesuje i što će tražiti kao odgovor od nadležnih jeste samo koji su kriterijumi za đačku ekskurziju i po kom osnovu su političar i supruga otputovali - kažu roditelji.

EKSKURZIJA IZ PAKLA

Ekskurzija maturanata gimnazije u Arilju na kojoj nije bilo mesta za najboljeg đaka, ali zato jeste za političara, predsednika Skupštine opštine Dragišu Terzića i njegovu novopečenu suprugu Ivanu, polako se pretvorila u agoniju.

Maturanti su put Italije na sedmodnevnu ekskurziju krenuli autobusom koji je već u Beogradu zamenjen drugim, a tada su počeli problemi sa prevozom koji su se samo nizali. Đaci su sedeli i na podu jer nije bilo mesta za sve, na pauzu se stajalo kad god zatraži opštinski funkcioner ili supruga, a kada bi zatražio neko od đaka, bio bi odbijen. Skandalozna ekskurzija u pratnji opštinskog funkcionera, političara koji je promenio nekoliko stranaka, počela je 29. septembra.

Kako Radio Arilje prenosi, direktor Ranko Davidović podneo je iz Italije školskom odboru gimnazije Sveti Ahilije neopozivu ostavku.

- Prvog dana puta razbijen je retrovizor na autobusu i mi smo čekali četiri sata ispred hotela dok se autobus popravljao. Čekali smo ispred hotela jer su nas već bili izbacili iz soba. Te večeri na putu do Rima neki deo autobusa se zapalio. Bilo je teško za disanje - pričaju đaci, piše Blic.

Dok su deca sedela na podu i stepeništu autobusa, za direktora škole Ranka Davidovića, opštinskog funkcionera Terzića i njegovu tek venčanu suprugu Ivanu je bilo mesta, naravno, na udobnim sedištima.

Kvarenje autobusa nije prolazilo bez guranja. Naravno, gurali su đaci.

Predsednik ariljske Skupštine Dragiša Terzić, inače brat nekadašnje manekenke sumnjive prošlosti Nataše Prišić poznate po brojnim malverzacijama u EPS-u u izjavi za N1 iz Italije poručuje da je na ekskurziju pošao na insistiranje direktora gimnazije Ranka Davidovića, kako bi se ona uopšte realizovala, jer je bio prijavljen nedovoljan broj đaka.

 

 

 

- Odgovorno tvrdim da odlazak na ekskurziju sa našim đacima moja supruga i ja lično plaćamo. Ne bih ni krenuo na ekskurziju da me direktor Davidović nije pozvao da idem i što se mene tiče ja stvarno ne vidim u čemu sam tu pogrešio - kaže Terzić koji je bio na izborima nosilac liste stranke Srpska narodna partija čiji je lider Nenad Popović, dok je njegova žena bila koordinator za to područje.

Direktor gimnazije takođe je otputovao na sedmodnevnu ekskurziju u Italiju sa đacima. U njegovom odsustvu niko u školi nije želeo da govori o ovom problemu.

A kako Radio Arilje prenosi, direktor Ranko Davidović podneo je iz Italije školskom odboru gimnazije Sveti Ahilije neopozivu ostavku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Malinar Arilje

25.07.2020 05:11

Овај Терзић се представља као неки председник удружења малинара. Пред изборе су он и нека Наташа Пришић,његова сестра из Новог Сада, по Ариљу обећавали људима неке нереалне субвенције за малине, ако гласају за неку њихову смешну странку. Истовремено су узимали од наивних новац, како кажу за кампању. Погледајте слике по интернету и видећете њих двоје по Ариљу како воде кампању.

Stefa

25.07.2020 11:48

Velika sramota.