Fejk! Ana Kapor iskopirala američku komičarku

Autor: anti.media

Vesti

08.05.2020

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bleda kopija, jedino se tako može opisati ono što je Ana Kapor pokušala da podvali javnosti kao autentičan stav prema politici i društvu.

RepublikaFoto: youtube.com/ The Adley Show/ Srpske nedeljne novine Budimpesta
Adley Stump / Ana Kapor

Ana Kapor je doslovno preuzimala materijale od američke komičarke Adley Stump, dobitnice prestižne nagrade Grammy.

Kako je Ana Kapor, ćerka pisca Moma Kapora, jednim ukradenim tekstom uspela da skine sve maske s lica one tzv. druge, bolje i pristojnije Srbije; ili: kako je u Srbiji moguće, ako si politički upotrebljiv, da stekneš status nove opozicione zvezde koja se rađa, čak i ako pri tom plagiraš, lažeš, izmišljaš, piše ANTIDOT (Nezavisna medijska mreža Zapadni Balkan)

Sem najezde potencijalno smrtonosnog virusa Covid 19, ovih dana je u Srbiji i nešto drugo takođe postalo viralno – najezda opskurnih, neostvarenih pojedinaca koji po svaku cenu traže svojih “pet minuta slave”. U tom smislu, više nego ilustrativan je slučaj Ane Kapor, ćerke pisca Mome Kapora. Ona je na svom Fejsbuk profilu nedavno objavila tekst koji je, makar za kratko, preuzeo primat u šerovanju po društvenim mrežama, postavši tako, zajedno s autorkom, neka vrsta viralne ikone u Srbiji. Lakoverni i poslovično hejterski deo srpske javnosti, očigledno potpuno anesteziran i sviknut na slavljenje kvaziintelektualnih veličina svih boja – a zajedničko im je da potiču iz redova lažne elite - olako će, bez ikakve provere, preuzeti i dalje nesmetano širiti sadržaj ove njene objave, iz dana u dan. Mehanizam proizvodnje (i promocije) novih vedeta kod kvazielite je već dobro poznat: dovoljno je da neko počne agresivno da napada vlast i taj, po automatizmu, već postaje “naš”, makar ga do tada ne mogli i očima videti; u očima kvazielite, on je ipak podoban (slučaj Boška Obradovića, politički angažman Sergeja Trifunovića). 

Opširnije na sajtu ANTIDOT.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading