Kosa vam izgleda zamršeno i suvo nakon feniranja? Verovatno pravite ove greške!

Autor: minutzamene.rs, Republika

Lifestyle

09.05.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sušenje kose može biti zdravo i nije uvek štetno. Potrebno je samo da korišćenje predmeta za feniranje, fena i četke, bude pažljivo i pravilno, kako biste izbegli suv izgled i poboljšali strukturu i stil, bez prekomernog oštećenja.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Saveti zlata vredni:

- Ukoliko je to moguće, nemojte da podesite toplotu fena na visoke temperature. Duvanje vazduha bi trebalo da bude prijatno na potiljku glave.

- Držite fen barem udaljen 15 cm od kose.

- Ukoliko imate tanku kosu, trebalo bi da namestite jačinu duvanja na slabo. U suprotnom, može vam se zamrsiti kosa.

Foto: youtube.com/Gilmakeup
Foto: Ilustracija

- Ne izlazite odmah napolje- nijedna frizura neće trajati ukoliko odmah nakon feniranja izađete iz kuće.

- Papirne maramice stavite između pramenova i sušite samo hladnim vazduhom. Ovaj mali trik se preporučuje kako bi sprečili pojavu ispucalih krajeva. 

- Većina žena je ujutru u žurbi. Kada god morate da žurite sa sušenjem kose, koristite veću jačinu duvanja, a ne jaču toplotu.

- Uvek koristite neke proizvode kao zaštitu od toplote. Oni pomažu da se spreče dodatna oštećenja od toplote.

- Nemojte da fenirate kosu odmah nakon pranja kose. Idealno bi bilo kada biste dopustili kosi da se prvo osuši 15 minuta prirodno ili blagim trljanjem peškirom. Ovako je manje naporno feniranje, a i manje izlažete kosu toploti fena.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Difuzer dodatak za fen izjednačava duvanje vazduha iz fena. Na ovaj način sprečavate i izlaganje pojedinačnih pramenova kose prevelikoj toploti.

- Kada završite sa feniranjem kose, na kratko pustite da duva hladan vazduh. Ovaj korak hlađenja daje kosi veću elastičnost.

Komentari (0)

Loading