Komšić: Zločini NDH nikada ne smeju biti zaboravljeni

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.04.2020

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, povodom dana u kojima se građani BiH i regiona prisećaju stravičnih masovnih zločina počinjenih za vreme kvislinške paratvorevine Nezavisne države Hrvatske, poručio je da zločini koji su počinjeni nad Srbima, Jevrejima i Romima, i antifašistima koji su se borili protiv NDH, nikada ne smeju da budu zaboravljeni.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

- Sistematski progon i pogrom nad Srbima, Jevrejima i Romima, i antifašistima koji su se borili protiv NDH, bio je deo činjenja genocida u sklopu fašističkog projekta istrijebljenja celih naroda - rekao je Komšić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Komšić je dodao da su zločini koji su počinjeni pod vlašću NDH i zločini počinjeni u koncentracionim logorima, sumrak civilizacije i najtragičniji trenuci u našoj zajedničkoj prošlosti.

- Nikada ne smemo zaboraviti niti žrtve niti one koji su svoje živote položili suprotstavljajući se zlu koje je proizvodio kvislinški režim NDH - istakao je Komšić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading